• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Romet CRS50- Warto?

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Re: Romet CRS50- Warto?

Postautor: Pawlos312 » czw 30 maja, 2013

Haha WSK, awaryjna, słaba i ogólnie do d*py. Fajne moto do jakiejś przejażdżki po wsi na weekend, a do lasu szkoda, ale i tak jest za słaba. SuperHero, Powiadasz, że wsk 175 ma 40KM, tak jak CR125?
Obrazek

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » czw 30 maja, 2013

Po jaki ch** mi stara i gówniana wsk? To ma być moto na 50ccm i nowoczesne.
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » czw 30 maja, 2013

SuperHero, pier***isz od rzeczy, tyle Ci powiem. WSK nie została stworzona do lasu, koniec tematu. A bajki o bezawaryjności starych, przedwojennych 2 taktów zachowaj dla siebie, dziękuję ;)

Era mztek, wsek, wfmek i simsonów się skończyła, zrozumcie to ludzie. Nikt tu nie mówi że to padło, ale teraz za te pieniądze można mieć dużo lepszy sprzęt, chociażby chiński.. Może bardziej awaryjny, ale części tanie jak barszcz i jakoś to wygląda oraz brzmi.
Ostatnio zmieniony czw 30 maja, 2013 przez Bumek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

k***a to nie temat o wsk, napisałem przecież że mam już wybrane moto.

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » czw 30 maja, 2013

Sorry za OT ale nie mogę. SuperHero, nie ma crf 125 w 2t, tylko 4t... A CR 125 ma 40KM, wiem bo kolega ma fullcrossy :). A co do starszych konstrukcji może to prawda, że lepsze od dzisiejszych, ale na pewno nie WSK haha. Może coś takiego jak mój MTX, albo jakieś inne DT tak. Rocznik ten sam jak WSK, albo i starszy a wygląda przy niej jak z kosmosu. Wiedz, że nigdy nie przejeździsz całego sezonu bezawaryjnie na WSK, bo zawsze wyskoczy jakaś pierdoła.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » czw 30 maja, 2013

SuperHero, nie rozumiem logiki robienia czegoś, co mija się z celem..

Ładnie by musiał chodzić taki crsik, na silniczku 250ccm :D
Ostatnio zmieniony czw 30 maja, 2013 przez Bumek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Na allego silniki Loncina 250ccm po 1200zł :D :D Kupić jakiegoś CRS'a za 1300zł i potem epa :D

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » czw 30 maja, 2013

sam miałem identyczne plany - crs z silnikiem 200/250cc... a potem siadłem na tego crs'a i moje plany sie zmieniły...

wielkościowo crs jest mały, wibracje na 50cc takie same jak w przypadku leżącego silnika, hamulce i cała reszta wykonania jak w typowym chińczyku...

gdybym miał się skłaniać do kupna jakiejś crossówki chinskiej to wybralbym kingwaya yamasaki, do tego przedłużka amorka 3cm, mocniejszy silniczek i było by ciekawie ;) (oczywiście błotnik,owiewka, plastiki polisporta i by nawet wygladalo)
Ostatnio zmieniony czw 30 maja, 2013 przez michau_ek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

michau_ek, Czemu Yamasaki? :) Myślałem nad nim ale jakoś bardziej przekonują mnie silniki stojące. Za tą samą cenę mam prawie 2x tyle mocy, także... No i wygląd Yamasakiego jest taki bardzo chiński :( I podobno szprychy lecą jak chcą.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pt 31 maja, 2013

silnik pionowy - fakt lepsza propozycja, ja miałem to w domysle, ze trzeba mocowania przerabiać.

wyglad to swoja droga, dla mnie wielkosc bardzo sie liczy... yamasaki z przedluzka amorka wielkosciowo jest jak 600cc, a crs... to dalej taki maluszek

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pt 31 maja, 2013

Nie chce mi się bawić w przerabianie itp :) Chce mieć moto tylko do jazdy a nie do grzebania, taki jest ogar tylko niestety już z niego wyrosłem... Zanim bym zrobił yamasakiego tak żeby ładnie wyglądał to z ceny 1500zł zrobiłoby się 2000zł, a gdzie jeszcze koło i silnik, no i te mocowania robić... A w CRS'ie tylko bym zrobił tył sm bo ten błotnik i lampa nieciekawe. :) Ale jeszcze pomyśli się i nad tym i nad tym :)

Sp3r
Majster
Majster

Postautor: Sp3r » pt 31 maja, 2013

michau_ek pisze:sam miałem identyczne plany - crs z silnikiem 200/250cc... a potem siadłem na tego crs'a i moje plany sie zmieniły...

wielkościowo crs jest mały, wibracje na 50cc takie same jak w przypadku leżącego silnika, hamulce i cała reszta wykonania jak w typowym chińczyku...

gdybym miał się skłaniać do kupna jakiejś crossówki chinskiej to wybralbym kingwaya yamasaki, do tego przedłużka amorka 3cm, mocniejszy silniczek i było by ciekawie ;) (oczywiście błotnik,owiewka, plastiki polisporta i by nawet wygladalo)

Yamasaki jest mniejszy od CRS'a, wydaje się być może i potężniejszy, ale jak porównasz d wa obok siebie, to CRS'a wygląda nawet lepiej. Zauważ, że CRS jest na SM, nie Enduro.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pt 31 maja, 2013

Z tego co patrzę to CRS jest wielkościowo podobny do YBR 125 i TZR 50 także fajnie :) Tylko nie wiem którego modelu to wymiary, czy nowszego czy starszego...

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pt 31 maja, 2013

Sp3r pisze:
michau_ek pisze:sam miałem identyczne plany - crs z silnikiem 200/250cc... a potem siadłem na tego crs'a i moje plany sie zmieniły...

Yamasaki jest mniejszy od CRS'a, wydaje się być może i potężniejszy, ale jak porównasz d wa obok siebie, to CRS'a wygląda nawet lepiej. Zauważ, że CRS jest na SM, nie Enduro.

nie wiem o jakich crsach mówimy... ale ten który ma kumpel i ten który miałem ja to były w różne światy - moje yamsaki bylo wysokoscia podobne do hondy dominator.. a crs mial siedzenie 15 cm nizej? :/ tak na oko

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » pt 31 maja, 2013

michau_ek, może taka różnica jest między nowszym a starszym?
:)

Wróć do „Moto-topic”