• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Mocno dymi po chamowaniu silnikiem (prawdziwe 125cc)

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Kastomajzer
Majster
Majster

Mocno dymi po chamowaniu silnikiem (prawdziwe 125cc)

Postautor: Kastomajzer » czw 16 maja, 2013

Witam,w crossie 125cc diabolini ostatnio jakiś miesiąc temu znaczą mocna dymić na niebiesko po hamowaniu silnikiem.Crossem głównie jeżdżę po lasach po bardzo górzystym terenie i jak zjeżdżam z góry i hamuje silnikiem na 3/4 biegu i jak potem dodam gazu to mocno dymi tak przez 3/4 sekundy,potem pi*** i już nic nie kopci,i przez ten miesiąc spadła mu kompresja i strasznie osłabł.Dodam że jakieś 60 mth temu wymieniałem tłok z pierścieniami,uszczelniacze zaworów,zębatkę rozrządu i nowy łańcuszek rozrządu DID i olej mobil super 2000 10w40.I jeszcze dodam że jak go tylko dotarłem to codziennie z małymi przerwami jeżdżę w terenie praktycznie z full gazem a w weekendy jest ekipa i są 4 ktmy 125cc 2t i z nimi jeżdżę bo nie mam z kim i motorek dostaje w pizdę.Co to może być? uszczelniacze,pierścienie??

przemek97
Majster
Majster

Re: Mocno dymi po chamowaniu silnikiem (prawdziwe 125cc)

Postautor: przemek97 » czw 16 maja, 2013

Jak kopci na niebiesko to na 100% wp@#$a olej. Może uszczelniacze, jak spadła kompresja to też mogą być pierścienie. Jedyna opcja to rozkładac silnik i zobaczyć do środka co się stało. Czyli zdejmuj głowicę i cylinder i wszystko zobaczysz, zajrzyj czy nie ma gdzies oleju tam gdzie go nie powinno być
kierowca z bombowca

Wróć do „Pomoc”