• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Nowy wydech barton fighter

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Nowy wydech barton fighter

Postautor: michau_ek » pt 03 maja, 2013

To tak, zmiana wydechu nie da ci nic - twój wujek ma w junaku oryginalnie 72cc, wiem bo w miałem w ferro to samo, kupuj i wstawiaj 72, zmien zebatke z przodu o 2 zeby wieksza i będzie dobrze, dotrzyj porządnie i powinienes osiągnac 80 - 85 km/h wg gpsa :) zdecydowanie zmieni się jazda na wiekszej pojemnosci, w 2 osoby da radę juz jechac :)

dioper
Uczeń
Uczeń

Postautor: dioper » pt 03 maja, 2013

dzięki, oto mi chodziło. A możecie mi wytłumaczyc dlaczego u mojego brata ciotecznego w skuterze 2t po zmianie na 60ccm po miesiacu waliły sie pierścienie?
Warto kupic 2 gaźnik? Da to coś do siły albo przyśpieszenia?

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » pt 03 maja, 2013

dioper, zależy jakiej jakości był ten zestaw :)
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

dioper pisze:dzięki, oto mi chodziło. A możecie mi wytłumaczyc dlaczego u mojego brata ciotecznego w skuterze 2t po zmianie na 60ccm po miesiacu waliły sie pierścienie?
Warto kupic 2 gaźnik? Da to coś do siły albo przyśpieszenia?

na razie kup te 72 i zobacz czy to ci wystarczy - gaźnika raczej do 72jki nie warto pakowac, bo za sam gaźnik zapłacisz tyle ile za cały zestaw... więc to bezsens.

co do skutera - kiepska jakość częsci, złe docieranie lub jego brak i później tak jest :)

dioper
Uczeń
Uczeń

Postautor: dioper » pt 03 maja, 2013

yhym...
http://allegro.pl/cylinder-glowica-72-d ... 13460.html
Myśle że to bedzie ok... Jak myślicie? A słyszałem że warto wstawic większą dysze, to prawda? A i jeszcze 1 bo w sklepie typ mówił że niby w Bartonach orginalnie siedzi cylek 72ccm... U mnie na cylku pisze 49ccm a u wujka w junaku(50ccm) jakieś 2 duże liczmy i 1 litera... Nie jest to coś typu 72ccm albo coś w tym stylu(A7B6 coś w tym stylu 2 liczy i 1lub2 litery)

I tak jak mówiłem ciśnie mi on teraz jakieś 68-70km/h jechałem wg nawigacji 68 ale jeszcze do 70 bym dociągnął tylko że szkoda moto, myśle że na 70ccm by lepiej szedł...
Ostatnio zmieniony pt 03 maja, 2013 przez dioper, łącznie zmieniany 1 raz.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

na 70cc na pewno lepiej pojedzie, cholera wie w czym chinczyki zamontowały 50cc a w czym 72... można rzec LOTERIA. najprościej jest zdjąć głowice i poprostu zobaczyć.

zestaw będzie dobry, dyszy nie warto wkładać, bo mocy raczej nie doda a tylko będzie kiepsko z regulacją i będzie pił jak smok.

jeśli u twojego wujka na cylu są jakieś inne znaki niż napis 50cc to znaczy, że siedzi tam 72, miałęm dokładnie to samo jakieś jakby 2 litery zamiast pojemności i było to 72cc

dioper
Uczeń
Uczeń

Postautor: dioper » sob 04 maja, 2013

ok. To dziękuje WSZYSTKIM za pomoc. :)

Wróć do „Mechaniczne”