• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Poprostu pare pytań.

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
malfoy12
Majster
Majster

Poprostu pare pytań.

Postautor: malfoy12 » śr 03 kwie, 2013

Witam .Mam pare pytań .
1. Nie wiecie co mogłoby szumieć z okolic silnika na wyższych obrotach (powyżej 8tys i o dziwo tylko (chyba) na 3 biegu) Nie jest to metaliczne stukanie tylko takie bardziej szumienie. Pytam tak z ciekawości, bo silnik chodzi normalnie, nie szarpie, nie muli ani nic.
2. Czy jeśli zastosuje przedłużke amortyzatora (6,5cm planuje) będę musiał zastosować większą zębatke? ( podobno łańcuch trze o wachacz czy jakoś tak).
3. Chciałbym polepszyć wydech . Znaczy przerobić go na lekko przelotowy (tu jest zdjęcie mojego wydechu http://img716.imageshack.us/img716/3860/dsc03008gk.jpg ). I chciałbym spytać w jaki sposób to zrobić, poprostu "otworzyć" go i wybebeszyć (zostawić jakąś przegródke?) no i czy wylot powiekszyć (odciąć tą końcówke i powiększyć wylot?).
4. A co do samego już motorku. Co byście polecali aby polepszyć jego optyke + mechanika? W planach już mam : Przerobienie tylnego błotnika (ucięcie żeby było jak najbardziej widać tylko rejestracje i kierunki) , montaż kitu 72 , przerobienie wydechu na lekko przelotowy, zmiane zębatek. Nie chciałbym ingerować w lakier bo mi sie podoba i nie chce za bardzo sticker bombów . Macie jakieś pomysły?:)

Awatar użytkownika
m_isie_k
Specjalista
Specjalista

Re: Poprostu pare pytań.

Postautor: m_isie_k » śr 03 kwie, 2013

optyki nie ruszaj;-) co do wydechu no zdało by sie to rpobić gazami. Rozciąc wzdłuż fabrycznej lini spawania i cos kombinować...ale czy jest sens? Przecieź mam podobny w swoim i wcale źle nie brzmi:-) a jak przesadzisz z tłumikiem to uwierz mi na krotkie mety będzie to fajne ale w trasie bedzie cie to buczenie wnerwialo;-) może lepiej zainwestować w jakis mejd in czajna z allegro?:-) Co do 1. i 2. nie pomoge nie znam sie:-P

adrol

Postautor: adrol » śr 03 kwie, 2013

Mogą szumieć jakieś łożyska, a może Ci się zdawać.
Najlepiej dać ślizg na wahacz.
Przecinasz tłumik, wycinasz wszystko z środka dajesz watę i w śrdeok rurę perforowaną i zaspawujesz dziada.

jajowy95
Majster
Majster

Postautor: jajowy95 » śr 03 kwie, 2013

ślizg na wachaczu nic na dłuższą mete nie da bo bedzie ci go przecierać, szkoda łańcucha

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » śr 03 kwie, 2013

Wydech wybebeszysz to starczy, końcówka ładna niech zostanie. Przetnij i wywal wszystko, najwyżej przegrodę zostaw albo 2 żeby za głośno nie było. Szumieć mogą owiewki, łożysko jakieś nie przejmuj się tym, w każdym coś brzęczy. Jak dasz 6.5 cm to nie powinno trzeć. Jak coś to ślizg jest. Co do optyki to opony nowe z napisami ładne, popraw polerki, kierunki fajne, błotnik tył i tyle, lakieru nie ruszaj, piękny jest :]
:)

Awatar użytkownika
polo
Weteran
Weteran
Pojazd: Złomosaki DIYedyszyn
Kontaktowanie:

Postautor: polo » sob 06 kwie, 2013

Wydech w środku ma wyglądać tak \/ Przestrzeń pomiędzy rurami wypełniasz specjalną matą.
Obrazek
#PRzRacingTeam
Obrazek....Obrazek....Obrazek

Awatar użytkownika
kamalik
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: kamalik » pn 08 kwie, 2013

Może zrobić z niego Naked'a ? Z przodu jakąś ładną czachę, obniżyć przód lekko, tył zostawić jak jest?

Awatar użytkownika
dawid0402
Weteran
Weteran

Postautor: dawid0402 » wt 09 kwie, 2013

Powiem ci tak ja mam przedłużki i przed wymianą zębatki nie było opcji jeżdzić nawet ślizgacz nie pomógł .Więc musisz mieć większą zębatkę zdawczą.

Awatar użytkownika
malfoy12
Majster
Majster

Postautor: malfoy12 » pn 06 maja, 2013

Żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam tu :D Mam masakryczny problem z licznikiem. Od nowości się z nim użeram. Zachowuje się tak jakby był ustawiony, np gdy jade na 3 biegu dość szybko przyspieszając wskazówka stoi na 25/km a gdy wrzuce 4 hop siup wskazówka przy 50 i stoi. Ja przyspieszam, obroty rosną, wskazówka stoi. Czasem głupieje że zamyka sobie, albo idzie na 70 i wraca. Ogólnie wariuje. Da sie coś z tym zrobić czy odrazu do wymiany? A co proponujecie zamiast tego chińskiego gówna? Rowerowy? :)

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Postautor: Bubles » pn 06 maja, 2013

malfoy12, Ślimak na linkę? Rozbierz przy kole, posmaruj, sprawdź stan linki. Jak tam będzie okej rzuć okiem do licznika od środka.

Wróć do „Pomoc”