• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Informacja ogólna

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
przemek97
Majster
Majster

Informacja ogólna

Postautor: przemek97 » pn 01 kwie, 2013

Mam pytanie co do Zumico GR 200. Słyszałem że jest to kopia jakiejś Hondy ma ktoś pojęcie jakiej dokładnie? Prosił bym o podanie np. samego modelu, albo stronki do niego lub czegokolwiek na ten temat. Z góry dzięki <lol>
kierowca z bombowca

adrol

Re: Informacja ogólna

Postautor: adrol » pn 01 kwie, 2013

Slużę, kopia świetnej Hondy ss50, która poźniej została nazwana benly50 i zumico przybrał kształty właśnie benly, swoją drogą świetna baza na rasowego cafe.

przemek97
Majster
Majster

Postautor: przemek97 » pn 01 kwie, 2013

Dzięki wielkie taki mam właśnie plan i do tego potrzebowałem nazwy modelu pierwowzoru
kierowca z bombowca

adrol

Postautor: adrol » pn 01 kwie, 2013

Jak coś chętnie służę pomocą, bo mam taki model tylko z trochę innym silnikiem i trochę starszy od ss50 tez go przerabiam na CR, ale jakoś mi się nie śpieszy.

przemek97
Majster
Majster

Postautor: przemek97 » wt 02 kwie, 2013

TO pierwsza rzecz i jaka zapytam to może gdzie schować elektrykę wcisnąć wszystko do środka tam z prawej strony i wywalić plastiki czy zrobić tam kapę z metalu i pomalować czy coś bo w niektórych modelach widziałem otwarte a w innych zrobiona taka puszka na to. Jaki pomysł ?
kierowca z bombowca

adrol

Postautor: adrol » wt 02 kwie, 2013

Elektrykę się przeważnie przerabia usuwając zbędne elementy. Osobiście mam cewkę nad silnikiem w ramie, kable też idą w ramie, regulator siedzi w środku ramy i tyle, ale spokojnie mieści się tam małe aku, a pokrywę można zrobić z arkusza aluminium najlepiej.
Nie wiem jak dokładnie wygląda sprawa w zumico, ale w starych ss50 tak to wyglądało.

Wróć do „Pomoc”