Witam. Jestem tutaj nowy i mam mały problem. Mam GB Street`a poj 50ccm oryginał mam aktualnie przjechane 3.495km i silnik traci moc po rozgrzaniu. Wyregulowałem zawory szczlinomierzem i mam po 0.05mm na obu zaworkach czyli norma. Przyznam sie nie jechałem na przegląd gdy miałem 3 tyś. ponieważ w serwisie mi tylko podbili gwarancje i 150zł zgarnęli a olej niewymieniony i zawory niewyregulowane. Olej Castrol Semisyntetic 10W-40. Od dłuższego czasu zauważyłem że po przejechaniu 18km bo tyle mam z domu do szkoły motor słabnie i jedzie nie więcej jak 50-60km/h. Pod wiatr i to dosyć spory jechałem bez problemu 60km/h, a teraz nie wiem co się dzieje. Prosze o pomoc. Z gory bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Nie ustawiaj jak CI na forum mówią, tylko ustaw żeby nie było za ciasno ale żeby też nie stukało Najlepiej to daj więcej luzu, rozgrzej dobrze i zobacz czy bd jechać wtedy.
Jak dalej po rozgrzaniu bd źle to tłok puchnie.
A więc tak. Górny zaworek ustawiłem na 0.10 ponieważ nie mam mniejszego szczelinomierza. Dolny wydechowy ustawiłem na 0.15 i lekko stukają ale mam nadzieję że nic sie nie stanie. Jutro jadę kupić mniejszy szczelinomierz i górny ustawię na 0.06 a dolny na 0.08. Powinno być ok. Ale teraz jak ja ustawiłem to moge powiedzieć że ma lepszego kopa jak nie ten motor po rozgrzaniu
0.05 i 0.07 do seryjnego silnika jak najbardziej. jeśli po rozgrzaniu traci moc to na 90% puchnie tłok, wystarczy go wymienić i nowy dotrzeć tak aby nie puchnął. ja nie rozumiem jak można ustawiać zawory na oko? totalny idiotyzm wg. mnie i moto nigdy nie będzie można dobrze wyregulować!
No na oko nie robiłem tylko szczelinomierzem na 0.10 górny a dolny na 0.15. Jutro jade kupić szczelinomierz, bo ten co mam to przeznaczony jest do samochodów
to zmniejsz na oko żeby nie stukało i zobacz, ja tam zawory na oko reguluję, za ciasne do 72 ccm były takie jak na forum podawali i na prawdę czuć było utratę mocy po 20/30 kilometrasach Tłok wyjmij i oblukaj go