Sugerując po kabelkach regler na 4 piny.
Co do przykręcenia reglera do ramy to byłoby lepiej dla niego bo oddawałby ciepło na ramę i mniej by
się grzał.
Nie mam jak sprawdzić czy zielony jest połączony z masą reglera ale w 5pinowcu nie jest.
Do podanych reglerów przez ciebie to weź ten czarny.
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22 60 tys km i dalej się kręci
Ich brauche Geld für Gasolin Explosiv wie Kerosin Mit viel Oktan und frei von Blei Einen Kraftstoff wie Benzin! Gib mir Benzin! R+
Są 2 rodzaje reglerów i 3 rodzaje iskrowników/statorów. 5pinowy regler jest do statora z niezmasowanymi cewkami.
Teoretycznie ten czarny i srebrny regler to powinno być to same ALE z własnego doświadczenia wiem że coś się różnią, niestety nie znalazłem schematu tego drugiego .
Ich brauche Geld für Gasolin Explosiv wie Kerosin Mit viel Oktan und frei von Blei Einen Kraftstoff wie Benzin! Gib mir Benzin! R+
PawelP112, nie mieszaj chłopakowi w głowie bo TY miałeś INNY iskrownik w Ogarku. Pomimo ,że wygląda prawie tak samo różnica jest w kolorach kabli, przez co jeden jest na regler 5pin - cewki niezmasowane a drugi na 4- pin cewki zmasowane. Moja pisać o tym swego czasu.
turbo1988, potrzebujesz regler 4pinowy
Zmiana cylindra,tłoka, głowicy zajęła w sumie krótko ale z doprowadzeniem tego do stanu żeby odpalało i miało moc zajęło mi noc i 1/3 dnia :-[
Choć pierwszy raz takie coś robiłem przy 4T
Teraz kilka zdjęć:
z serii - kto to poskłada ?
nową głowica jest po lewej a stara po prawej, widać że nowa ma większy dolot i zawory, a to znaczy więcej mocy
tak wygląda silnik po przeróbkach
i na zakończenie nowy rekord prędkości
Teraz jawka jest dużo żwawsza, 60-65km/h spokojnie można jechać i już nie słabnie po 4km jazdy a co najważniejsze teraz brzmi jeszcze bardziej poważnie
Jak tam sprawa z ładowaniem? I jak masz zamienioną zębatkę na mniejszą z z55? Ja do swojej wszczepiłem od wsk. Na 50cc akurat było przelozenie 15/55 [ 3.(6) ] na 88cc 17/55 było delikatnie moze za wolne [ 3.24 ] a na 110 17/43 jest super [2.52]. Zalezy jeszcze od przelozenia skrzyni bo są rózne typy. Ogólnie za całokształt fajnie, kierunki i tłumik nie pasuje troche.
[center][COLOR="Red"] Nie pij za kierownicÂą. Stukniesz kogoÂś w zderzak i sobie rozlejesz.[/COLOR][/center]
Jawa za***ista, sam bym chciał taką mieć, ale na Twoim miejscu wyciągnął bym engine z ramy, zmatowił go i pomalował cały na czarno lub srebrno, a resztę Jawki porządnie wyszorował
No ale to Twój świat, Twoje kredki, a moje mazaki nie mają nic do gadania
Silnik bedzie zmieniony w całości na silnik 110/125 z dolnym rozrusznikiem.
Wydech będzie zmieniony na taki który będzie miał prezencję bo ten to jest masakra.
kierunki też zmienię na coś lepszego
Jawką co drugi dzień jeżdżę do pracy więc czasowo rozebranie całości, dokładne wyczyszczenie i pomalowanie jest czasowo nie możliwe
w najbliższej przyszłości będzie zmienione zawieszenie , najchętniej na coś z tarczą i szprychowym kołem, tylko nie wiem co może podpasować ?
kierownicą będzie zmieniona i przełączniki, elektryka będzie bardziej schowana i chcę zamontować jakiś lepszy filtr powietrza
muśze też poprawić mocowanie tylnej zębatki lub wpasować tam inne koło z zębatką