to chociaż zobacz czy siedzą ciasno czy mają luz (ustawiasz kręcisz magnetem jak popychacze się poruszą to kręcisz, aż do T na magnecie) i ruszasz nimi gora dół jeśli nie czujesz luzu to znaczy, że zawory są podparte i wymagają regulacji.
Jutro sprawdze, Tylko że mam głupi problem . Wkręciłem iglice i manetka jest luzna , próbowaałem na kilka sposobów wkręcać i wciąż to samo . A na wyciągniętej iglicy z gaznika jest okej.
no może... Jeśli zaoleiło magneto i cewki to będzie nieprawidłowo pracować... uszczelniacz na wale do wymiany pewnie, ew jeśli coś pierdykło to do wymiany
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...
Nie może tam być oleju, ale jeśli jest trochę to nie wplywa to na pracę silnika, ale zdecydowanie coś poszło nie tak, na twoim miejscu powierzyłbym sprawę jakiemuś odpowiedzialnemu mechanikowi .
I własnie w tym rzecz . Ostatnio zapłaciłem 450 zl mam fakture jeśli nie wieżycie i na niej pisze tak , "Wymontowanie silinka, Rozpoławianie , Wymiana uszczelek. Bo olej leciał . I nie mam pomysłu gdzie mam go zaprowadzić .
To fajnie Ci naprawili, tak z ciekawości u kogo robiłeś?
Musisz po prostu podskoczyć do kogoś ogarniętego, a nie do warsztatu w ktorym potrafią tylko dobrze skasować .