• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Problemy z głowicą

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
oski77
Specjalista
Specjalista

Problemy z głowicą

Postautor: oski77 » ndz 23 wrz, 2012

Panowie otóz opiszę mój problem... Po zmianie na cylinder 110 pojeździłem troche i zaczęły się kłopoty. Na tą chwile na rozruszniku musze go męczyć żeby odpalić (akumalor full naładowany) na kopce 2-3 razy max i w dodatku przez 20 -50 sekund na obrotach trzymać bo gaśnie. W miejscu gdzie wkręcamy świece mniej więcej tak około 1cm od świecy leciał mi dym... wyciągnąłem ten prawy dekielek na głowicy jak i ten górny i porobiłem uszczelki sylikonowe naprawde solidnie i pięknie rozprowadzone... dziś niestety zauważyłem że leci olej z tego miejsca jak mam tą nakrętke (od zaworów nie mam pojęcia od czego to jest bo doświadczenie mam na 2t w dodatku to ta dolna na 16-tke) dokręciłem znowu kapie jak jest gorący... wku**łem sie i odstawiłem go. W dodatku żeby sprawa lepiej wyglądała powiem wam że jak dam mu obroty to leci mi dymek dość spory nie tylko z tej głowicy ale i z węża który prowadzi od strony silnika gdzie mamy montowanie ramy i ten wężyk spuszcza się pod podwozie. Inaczej nie umiem tego problemu opisać wydaje mi się że dość zrozumiale napisałem. tak jak wspomniałem doświadczenie i ogromną wiedzę mam na 2t, 4t to dopiero początek hehe :) i z góry przepraszam za bluzgi :)

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Re: Problemy z głowicą

Postautor: Bubles » ndz 23 wrz, 2012

oski77, Uszczelka między głowicą a cylindrem, możliwe że ją przedmuchało po stronie łańcuszka rozrządu i spaliny dostają się do silnika, dlatego dymi odmą (To ta rurka z tyłu silnika). Do wymiany. A ten korek, to odkręcić, i dać delikatnie sylikonu. Albo jak zamówisz pełny zestaw uszczelek do 110, to możliwe że będą już tam nowe uszczelki do tych koreczków. Takie małe czarne gumeczki.

oski77
Specjalista
Specjalista

Postautor: oski77 » ndz 23 wrz, 2012

Spoko :) Dzięki Stary za odpowiedz :D Zaraz ide kochanke robić bo nie chce mi sie spać a dopiero 4:30 jest więc troche sie posiedzi jeszcze. Brofffarek leci :D

Awatar użytkownika
m_isie_k
Specjalista
Specjalista

Postautor: m_isie_k » ndz 23 wrz, 2012

mialem podobny problem i ja niedośc ze głowica byla dupnięta to jeszcze uszczelniacze...a gdzie kupiles głowice?

Wróć do „Pomoc”