Cześć mam pytanko czy opłaca się wyciągać bebechy z tłumika w Romku c1 via city ? i czy będzie dużo głośniej chodził , a jak warto to jak to zrobić z góry dzięki !
Rometc112345, gdy wyciągniesz te "bebechy" to będzie głośniejszy. Nie spotkałem jeszcze żadnego motoroweru z rozwierconym tłumikiem. Co do osiągów to mogą się zmienić ale nieznacznie.
900_09, Rozwiercanie tłumika, NIC ABSOLUTNIE, nie daje. Jedynie moto jest trochę głośniejszy. Jeżeli chcesz przerabiać tłumik, to możesz wybebeszyć w środku zwężki, rurki, katalizator i zrób przelotówkę.
Ja mam rozwiercony tłumik i moim zdaniem dźwięk jest lepszy ale ot moje zdanie i nie mam zamiaru sie kłucić. Wyciągnięcie bebechów ci dużo nieda może niezauważalnie poprawią ci sie osiagi no i na pewno będzie głośniejszy
Ostatnio zmieniony wt 18 sty, 2011 przez Belox, łącznie zmieniany 1 raz.
A mam praktycznie dziurawy tłumik bo mi skruszała uszczelka przy tłumiku i jest dziura. Dźwięk jest do kitu pierdzi jak traktor, zamiast fanie nisko tonowo chodzić. Weź sobie kup jaką najtańszą przelotówkę na allegro, a dźwięk będzie 100% lepszy niż przy rozwierceniu.