możliwe ze jest coś z cylindrem/tłokiem. ja po 400 przebiegu około, miałem jebitną ryse na cylku o grubosci 1mm i jednego zabezpieczenia sworznia nie miałem. Właśnie tak dbają o prawidłowy montaż naszych kochanych silników
jak zmienisz silnik na 110cc to mało będzie minusów + tak samo małe spalanie
+ baardzo wielka różnica w mocy + 110cc ma także rozrusznik więc z rozpalaniem nie ma lipy
+ masz zapas mocy wobec innych 50cc
jest ich dużo
a minusy to ja na razie tylko ładownie silnika nie jest za mocne ale to da się zrobić
karasiatko1, Jesli sam robisz to musisz to przemyslec czy potrafisz i czy sie Ci opyla bo jak sklada sie z nowych czesci to cena jest okolo 300zl dolozysz troche i masz 125cc wiec wybor nalezy do Cb
Ja mam na myśli kupno całego,silnika tego 50cc zostawię sobie w razie czego.W miedzy czasie rozbiorę go i zobaczę co mu jest.Kolega wyżej coś wspomniało ładowaniu,ale jeśli silnik jest z 6 cewkami to chyba nie będzie tego problemu?
Jeszcze małe pytanko to prawda o tych silnikach ze maja dwa rodzaje skrzyni biegów?Czyli niby skrzynia szosowa biegi 1-0-2-3-4 i ATV wszystkie biegi w dół?Ma to jakieś znaczenie tak naprawdę czy to chwyt marketingowy?
Ostatnio zmieniony ndz 09 wrz, 2012 przez karasiatko1, łącznie zmieniany 1 raz.