• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Oklepany temat żarówki :(

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
ElDzej292
Specjalista
Specjalista

Oklepany temat żarówki :(

Postautor: ElDzej292 » sob 25 sie, 2012

Kolejny mój temat o żarówkach a właściwie chodzi o reflektor z przodu :D ostatnio jeździłem na długich tylko bo oczywiście krótkie dalej się paliły po wymianie regulatora :( i ostatnio przypalało mi się to mocowanie żarówki czasami nawet nie mogłem wyjąć żarówki bo tak przypiekło i żarówka oczywiście spalona :D kupiłem nową i jadę zdziwiłem się bo nie paliło nawet krótkie były :) ale potem akurat o 22 zaczeły mi migać światła raz świeciły raz nie aż w końcu zaświeciła mi się kontrolka od długich chociaż nie były włączone <szok> ale myślę sobie kij światła zaczęły działać z powrotem więc jadę dalej za jakieś 5 min padły w ogóle jechałem w ciemnościach xDD
ale w pewnym momencie znowu działają no i teraz najlepsze włączyłem kierunkowskaz lampa zaczęła migać w rytm kierunkowskazów aż się zaśmiałem bo nie mogłem w to uwierzyć 2 min później padły i tak dojechałem do domu a żarówka nie spalona :P taka streszczona historia hehe sorry za różne powtórzenia ale jestem wkurzony troszkę :D

Może mi ktoś powiedzieć co trzeba wymienić i co się stało ??? jest też mozliwość przerobienia na h4 tylko nie wiem skąd części do tego wziąć żarówkę już mam jbc :P

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

Re: Oklepany temat żarówki :(

Postautor: Czyżu15 » sob 25 sie, 2012

http://www.youtube.com/watch?v=lgDBIZtZfdg tu masz film jak przerobic na H4 ;p
only vag

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » sob 25 sie, 2012

u mnie tak było jak zwara poszła :)

Awatar użytkownika
mariusz1140
Praktykant
Praktykant

Postautor: mariusz1140 » sob 25 sie, 2012

ElDzej292, brak masy(zielony przewód) najlepiej utnij lub wyciąg ze złączki od przedniego reflektora przewód zielony i "podłącz" go bezpośrednio do masy.

Co do tej samoistnej zmiany długie-krótkie to musisz oblukać przełącznik lub złączkę przełącznika ;)

Awatar użytkownika
ElDzej292
Specjalista
Specjalista

Postautor: ElDzej292 » ndz 26 sie, 2012

dobra można zamknąć bo już rozwiązane był problem z masą w mocowaniu żarówki i kupiłem nowe :D

Wróć do „Pomoc”