• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

ogromnie potrzebuje porady kingway apollo

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
przemek97
Majster
Majster

ogromnie potrzebuje porady kingway apollo

Postautor: przemek97 » pt 10 sie, 2012

Błagam powiedzcie coś konkretnego chce kupić kingway apollo 2007r nowy za 1500 do negocjacji i jedni mówią ze gówno china jak się popsuje to będzie tylko coraz gorzej inni ze jak dbasz tak masz będziesz dbał posłuży ci i w ogóle silnik nie najgorszy jak chcesz to kup a ja się pytam was specjalistów i ludzi z doświadczeniem brać czy szukać lepszej okazji na moto z biegami w 4t?? od razu mówię ze wiem ze mogę kupić coś oryginalnego ale max do wydania mam 1400 więc chcę kupić coś co zarejestruję i posłuży mi z 5 do 8 tysięcy przebiegu tylko na wymienianiu oleju i takich małych dopłatach bez wymiany całego silnika albo głowicy tłoka cylindra itp wiecie o co mi chodzi dobre i nie zawodne i od razu mówię że maksymalnie na trasy do 150 km nie dalsze i to maxymalnie 2,3 razy w roku na jakieś zjazdy prosił bym o konkretne odpowiedzi z góry dziękuję. :)
Jeśli dałem to pytanie do złego forum to przepraszam bo nie wiedziałem gdzie o tym napisać
Ostatnio zmieniony pt 10 sie, 2012 przez przemek97, łącznie zmieniany 1 raz.
kierowca z bombowca

Awatar użytkownika
Gusmas
Majster
Majster

Re: ogromnie potrzebuje porady kingway apollo

Postautor: Gusmas » pt 10 sie, 2012

przemek97, Silnik jest naprawdę świetny, ale apollo jest chyba trochę małe, nie? jeśli przymierzałeś się do niego, i wszystko ok, to bierz, ale jeśli masz koło 1.75 wzrostu lub więcej to raczej moto nie dla Ciebie :)

przemek97
Majster
Majster

mam 180 ale to jest nowe a nie stać mnie na nic innego nowego wiec zostaje mi tylko on

[ Dodano: |10 Sie 2012|, o 17:02 ]
a mówiąc że silnik jest świetny to znaczy że jeśli nic nie będzie ciekło nie będzie stukało i biegi będą ładnie chodzić to mogę brać i nie martwic się że mi się coś zepsuje po 3 czy 5 tysiącach przebiegu ??
kierowca z bombowca

fake4r

Postautor: fake4r » pt 10 sie, 2012

To jest chińczyk jak każdy inny nie wiadomo ile posłuży i kiedy coś się zepsuje.
Jeden będzie jeździł parę tysięcy km bezawaryjnie a drugi w tym czasie wykona kilka napraw.
Loteria. Po za tym silnik 50 to porażka, nie będziesz jechał a się toczył, pod każdą górkę będzie za Tobą się korek robił :)
Your choice.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » pt 10 sie, 2012

przemek97, co do awarii to jest loteria... nigdy nie wiesz czy ci coś jebutnie za 20km czy 20kkm...

za 1400zł to ja bym szukał używanego ale za to większego... apollo strasznie małe jest...
silnik w chińskim wykonaniu do najlepszych nie należy jednakże jeśli ktoś naprawdę dba i nie przeciąża go to mu posłuży... trzeba się z nim po prostu delikatniej obchodzić ;)

Ale i tak to nie daje gwarancji że coś nie padnie za 20km xd
to samo jest ze skuterkami a czasami jeszcze gorzej :> więc ja bym wolał taką biegówkę...

silnik przy bardziej prawidłowej eksploatacji (prędkość max 60 licznikowe) powinien teoretycznie nakręcić 10kkm ale równie dobrze może nakręcić 20-30kkm lub 2kkm

nigdy niestety nie wiadomo...
na szczęście części nie są drogie a i używanych jest bardzo dużo ;)
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

przemek97
Majster
Majster

czyli polecacie srać na niego i czekać na jakąś lepsza okazję z urzywką ??
kierowca z bombowca

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

nie my kupujemy nie my decydujemy

Jeśli ci się siedzi wygodnie i czujesz, że na dłuższą metę nie będziesz musiał spuszczać nóg lub rozprostowywać kręgosłupa po 2km to możesz brać...

ja mam 182 bodajże i na apollo to się nie nadaję...
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

marek00542
Weteran
Weteran

Postautor: marek00542 » pt 10 sie, 2012

Za 1400 mozesz miec simsona 4b

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

marek00542, simson to też loteria... sprzęt starszy i też lubi się popsuć a jeśli zacznie się w niego ładować części made in china to silnik wg się praktycznie nie nadaje do jazdy... chyba, że wokół komina na podwórku...

A poza tym nie ma zbyt ładnego dźwięku i był produkowany w okresie gdzie paliwo było ok 3 razy tańsze...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » pt 10 sie, 2012

ja proponuje ci kupic rometa crs, enduro fajne..
to nieprawda ze china sie psuje czesto i wgl, ja zrobilem 11 tys na oryginalnych czesciach i sie tylko pierscionki zdarly,a to wiadomo ;] jak nie bedziesz go katowal, dobrze dotrzesz po remoncie to mozesz nawet 10k km wycisnac z niego :) 2 suwy pala wiecej, dlatego w dzisiejszych czasach przy tych cenach benzyny bardziej sie oplaca wziac 4t :)
http://allegro.pl/romet-crs-50-i2525994304.html moze utargujesz na 1600, tylko czepiaj sie kazdego szczegolu to koles zejdzie z ceny :))
Obrazek

przemek97
Majster
Majster

dzięki ze piszesz o tym romku ale niestety jest 200 kilosów odemnie wiec nie opyla mi się po niego jechać
kierowca z bombowca

Awatar użytkownika
Gusmas
Majster
Majster

Postautor: Gusmas » pt 10 sie, 2012

No, romet crs to bardzo dobra propozycja, na apollo nie pojeździsz, to motocykl dla naprawdę niskich osób. A skoro masz 1.80 to nie będzie Ci zbyt wygodnie :)

przemek97
Majster
Majster

macie racje no cóż będę szukał dalej
Ostatnio zmieniony pt 10 sie, 2012 przez przemek97, łącznie zmieniany 1 raz.
kierowca z bombowca

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » pt 10 sie, 2012

poczekaj, moze sie trafi jakis inny apollo, niedawno byl za 1300 gdzies na slasku w bdb stanie :)
mozesz tez kupic ogarka, tak samo fajna maszyna ;p albo gb street, teraz mozna tez wytrzasnac cos za ok. 1600 z jakas pierdolka do zrobienia :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » pt 10 sie, 2012

Weź poszukaj większego moto ;) A silnik dobry jest na awarie nie ma co narzekać :D Ekonomia to jego duży + ;) Popatrz sobie jeszcze motorki typu Zumico GR500 lub GB Street/Kingway Naked/Barton Fighter te same silniczki a można wyrwać w dobrym stanie za 2000zł ;)

Wróć do „Pomoc”