Posiadam Gb Street'a.
Miałem silnik pięknie działający o pojemności 72cc. Chciałem, żeby było jeszcze lepiej i zdecydowałem się na zmianę na pojemność 110cc. (zmiana wału,łańcuszka,cylindra,tłoka,szpilek).
Motor zapala - chodzi.
Do 72cc miałem gaźnik 22mm(otwór przy króćcu). Motor nie wkręcał się na obroty. Mechanik powiedział za mało paliwa, a więc zmiana gaźnika na większy 24mm, gdyż nikt w okolicy nie ma sprzętu aby rozwiercić dyszę. Zamówiłem gaźnik MIKUNI 24mm jak wspomniałem, który nie pasuję do seryjnego króćca, a więc zamówiłem króciec do skuterów 125 4t, króciec ma za mały otwór i udało mi się wcisnąć go tylko trochę i założyć opaskę tak, aby nie ciągnąć lewego powietrza, gaźnik jest w inną stronę niż oryginalny, oraz jest pochylony, motor dalej nie wejdzie na większe obroty niż 5k. Pytanie brzmi, czy winą może być to, że gaźnik jest pochylony i nie nadąża nalecieć tyle paliwa do komory? (za szybko zamyka pływak)?? Następnie pytanie to, w tym króćcu jest taka mała rureczka wystająca i ona wypycha powietrze ciepłe, nie powinno to wciągać powietrza? W gaźniku też jest jakaś rureczka, próbowałem to połączyć, ale bez zmian. Proszę o pomoc, wklejam poniżej zdjęcia gaźnika i króćca.

Zacisnąłem 2 opaskami metalowymi i gra gitara.