Siemka. Wymieniłem cylinder z 50 na 72 ccm ,wraz z głowicą. Przy 50 ccm nie miałem żadnych problemów z olejem. Teraz po zmienieniu leje gdy silnik jest odpalony. Dodam że wlałem nowy olej. Rozbierałem silnik chyba 10 razy ,dawałem różne uszczelki. Te papierowe jak i gumowe. Dalej leje. Moto normalnie jeździ ,gdy go pale zachowuje sie normalnie (poza kapiącym olejem) ,pojeżdże chwile ,zatrzymam sie i nie moge go utrzymać na wolnych obrotach ,bo zaraz gaśnie. Oddałem go do mechanika. Założył swoje uszczelki ,zachlapał silikonem pomiędzy karterami ,a cylindrem ,olej dalej kur** leje. Wziął go spowrotem ,bo pieniędzy za nic mu nie dałem. Nie mam pojęcia co sie dzieje. Mam nadzieje że mechanik sie z tym upora ,nie wiem. Może chodzi o wade fabryczną tego cylindra ,bądź głowicy? Teraz nie ma szans żeby sprzedawca oddał mi 160 zł za cały zestaw. Miał ktoś taki problem? Bądź słyszał o czymś podobnym? Zastanawiam sie nad jedną rzeczą. Patrząc na kartery od strony koła ,mamy na dole po lewej stronie (tam gdzie zarywa to cylinder) taką małą dziurkę przez którą leje mi olej. Powinien? Normalnie powinien lać sie prawą stroną .Chodzi mi o nią
http://tinypic.com/r/25h0ok4/6 . Sam plus jeśli komuś chciało sie to przeczytać..