Yautja pisze:Przy składaniu operuje się zwykle podstawowymi narzędziami nikt nawet nie pomyśli o kluczu dynamometrycznym.
Yautja pisze: kluczu dynamometrycznym
dla przykładu śrubki się ukręca jak by były zrobione z typowego gówna, a jak byś użył go mając silnik w ramie to byś wydarł silnik z ramy 

Więc tak też śmigałem 49ccm i co na początku mocne szok :O Ale im więcej jeździłem tym się słabsze robiło i to bardzo aż w końcu padł rozebrało się silnik i poszedł uszczelniacz i źle fabrycznie głowica złożona i tak się stało potem się założyło 72ccm moc o wiele wiele większa i ci powiem tak jeździ się o wiele wygodniej czuć większą moc
w okresie docierania spalanie jest o 0,5l mniejsze i motor ładniej pracuje płynniej polecam Jak najbardziej 

Benio pisze:Yautja, spalanie będzie mniejsze bo silnikowi będzie o wiele lżej ciągnąc pyrkawkę.
Benio pisze:Yautja napisał/a:
Przy składaniu operuje się zwykle podstawowymi narzędziami nikt nawet nie pomyśli o kluczu dynamometrycznym.
Nie zapominaj że dzięki temu prawie każdy użytkownik tych pojazdów może je w przydomowym garażu rozkręcić i "usiłować" rozszyfrować usterkę.
Benio pisze:Yautja napisał/a:
kluczu dynamometrycznym
dla przykładu śrubki się ukręca jak by były zrobione z typowego gówna, a jak byś użył go mając silnik w ramie to byś wydarł silnik z ramy

. Dziś stwierdziłem że niepotrzebnie wyjąłem silnik z ramy bo w domu ciężko będzie cokolwiek robić - silnik będzie mi "latał" po stole no i spuścić olej też będzie ciężko. Wyczyściłem go z syfu i ponownie założyłem do ramy - podłączyłem całą elektrykę i na razie sprawdziłem objawy:

Jak na złość mam obecnie dużo pracy i nie mam kiedy usiąść nad tym na spokojnie.
Yautja pisze:Wiem jak to działa ale z chińską jakością może byc różnie
) Yautja pisze:Ja o chlebie ty o niebie
Yautja pisze:Jak się ma narzędzie to trzeba umieć z niego korzystać.

Benio pisze:klucz dynamometryczny jest silniejszy od zwykłego ręcznego

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości