• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Brak swiatla gb street

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Flisek

Brak swiatla gb street

Postautor: Flisek » sob 05 maja, 2012

witam. gdy kupilem motorek wszystko bylo ok. gdy zarowkasie przepalila to oczywiscie ja wymienilem. ale jest problem gdyz coraz czesciej a w tym momecie swiatlo drogowe i dlogie nie chce sie wlaczyc. nie ma problemu z swiatlem postojowym ale gdy przelaczeprzelacznik w lewo przy manetcegazu to zapala sie niebieska kontrolka ze mam zalaczonedlugiea taknaprawde nic sie nie swieci. ta kontrolka jest nawet zaswiecona gdy mam ustawione drogowe lub dlugie... tzn kontrolka ta niebieska non stop swieci a swiatlo nie swieci sie. kiedys dodalem gaz i swiatlo zapalilo sie i bylo git a tydzien temu wallem w kloszi sawiatlo zapalilo sie. przedchwila przeszlem instalacje i nic nietypowego nie zauwazylem, kostki sa polaczone.... mial ktos moze problem, gdzie moglby sie przetrzec kabelek? w jakim miejscu???
Ostatnio zmieniony sob 05 maja, 2012 przez Flisek, łącznie zmieniany 1 raz.

fake4r

Re: Brak swiatla gb street

Postautor: fake4r » sob 05 maja, 2012

A sprawdź w tym przełączniku jeszcze. Może tam jest problem.

Awatar użytkownika
Żaba
Weteran
Weteran

Postautor: Żaba » sob 05 maja, 2012

obczaj bezpiecznik ale radze ci zdjąć włącznik i sprawdzić czy prąd dochodzi :P
Obrazek

Awatar użytkownika
meGaS
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontaktowanie:

Postautor: meGaS » sob 05 maja, 2012

może masz uwalony iskrownik/stator. Też miałem takie cyrki ze światłami w swoim ogarze. Z elektryką wszystko było ok, żadnych zwarć, przetarć itp. a przełącznik też był dobry i okazało się, że iskrownik/stator był dupnięty i wymieniłem go i było OK.
Ale za nim byś wymieniał to sprawdź tak jak wyżej pisali: czy ten przełącznik jest dobry albo popatrz na kable, może gdzieś jest przetarty a ty go nie zauważyłeś i raz łączy a raz nie.
Gdy pomogłem daj "pomogł" lub "piwko"
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Filmik - ogar 900 150 cm3: https://www.youtube.com/watch?v=3xDroaMLsAw
Moja maszyna na moto-4t: http://forum.moto-4t.pl/ogar-900-by-megas1994-vt63.htm
Moja maszyna na pj: http://polskajazda.pl/Motocykle/Romet/Ogar-900/81214

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » sob 05 maja, 2012

Ja to miałem np tak (tzn mam nadal ale pier^ole to <troll> ): jak w przełączniku długich krótkich masz kilka drucików do krótkich zlutowanych i kilka do długich, czyli jak zdejmujesz przełącznik widzisz dwie 'kropelki lutu'. I mi się z długich jeden drucik dosłownie oderwał i dotykał do krótkich i po każdym włączeniu długich tylko czułem swąd palonych kabli :D Ostatecznie wypiąłem z kostki kabel, który odpowiadał za długie, zaizolowałem i jeżdżę bez, bo niepotrzebne (krótkie nawet dalej świecą ;) ) ale trzeba będzie się wziąć za to, bo za rok w lipcu przegląd
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
Żaba
Weteran
Weteran

Postautor: Żaba » ndz 06 maja, 2012

Ziom97 pisze:Ja to miałem np tak (tzn mam nadal ale pier^ole to <troll> ): jak w przełączniku długich krótkich masz kilka drucików do krótkich zlutowanych i kilka do długich, czyli jak zdejmujesz przełącznik widzisz dwie 'kropelki lutu'. I mi się z długich jeden drucik dosłownie oderwał i dotykał do krótkich i po każdym włączeniu długich tylko czułem swąd palonych kabli :D Ostatecznie wypiąłem z kostki kabel, który odpowiadał za długie, zaizolowałem i jeżdżę bez, bo niepotrzebne (krótkie nawet dalej świecą ;) ) ale trzeba będzie się wziąć za to, bo za rok w lipcu przegląd

Ha ha długie się przydają a w naszych pierdziawkach fajnie przegląd wygląda tylko dowód mu dajesz ha ha i tyle :P
Obrazek

Wróć do „Pomoc”