Alp3n pisze:Jak się ma 6 cewek to i tak w 09+ nie będzie ładowania bo seryjnie jest 8 cewek, zdało by się zmienić regulator na ten od 08 ale nie zrobisz tego bo jest inna elektryka.
oddałem moje moto na "rampe" tzn do serwisu aby mi to ładowanie ogarneli, mam racinga, 09r. regulator napięcia na 5 pinów i 8 cewek.. powiedziałem im, ze chce miec za wszelka cene ładowanie, oni powiedzieli - nie ma problemu, za 2 dni będzie gotowy, udałem bogatego i chciałem jeszcze filtr powietrza + wymiane oleju, przychodze za 2 dni, mówią mi, że głupi jestem bo źle podłączyłem 2 kable (od ładowania, na odwrót były) i do teraz smigam, ladowanie pełne. jakby coś więcej zmieniali to by skasowali więcej kasy, a takto 30 za olej, 30 za stożek + 20 za robote i tyle.. więc myślę, że nic innego by nie zrobili, bo by mnie musieli skasować
regulator mam ten sam, pokrywa magneta ta sama ( miałem ryske od śrubokretu, dalej tam jest), wszystko to samo wygląda nawet na nie rozbierane więc śmię twierdzić, że na tych 6 cewkach jest pełne ładowanie, choć ręki uciąć nie dam, bo w takich serwisach różne rzeczy potrafią robić
co do samego silnika, stary nie pakuje więcej pieniedzy w twój motor

będziesz żałował, na auto sobie zostaw czy coś, jak masz zamiar na tym śmigać jeszcze troche to kupuj silnik 110/125cc z ładowaniem, gazniczek jakis do tego i tyle, najtanszy moze byc, nie ma co pakować tyle pieniedzy ile ogar jest warty
co do ramy,amorków, nic z tych rzeczy... amorki napewno wytrzymają, rame możesz wzmocnić choć nie jest to wg. mnie konieczne. mam silnik 125cc (niby te 110) i nic nie robiłem, 900 km jest nabite, pare razy mnie podkusiło aby na koło stanąć ale nie praktykuje tego na co dzień, jak nie będziesz swirował ani nie masz jakiegoś bubla to na lajcie pośmigasz bez wzmocnień.
to będzie i tak twoja decyzja, lecz 2tysiące wydawać na motor warty 1500 zł to jest kiepska opcja, nawet jeśli twoje moto będzie idealne to nie dostaniesz więcej niż 2tysiące za niego więc wiesz