choinka pisze:
Zamykać czy zostawiać otwarty?
Jak możesz to zostaw dla pewności jeszcze na tydzień otwarty - pojeżdżę i dam znać na pewno czy wszystko jest okey - w razie czego nie będę musiał pisać wszystkiego od początku
Pozdrawiam
[ Dodano: |29 Kwi 2012|, o 18:08 ]Witajcie po krótkiej przerwie...
Wiecie co chyba wykrakałem z tym żeby nie zamykać jeszcze tematu, znowu mam kłopoty.
Powiem krótko na prawdę niemam szczęścia co do tego motorka
Było wszystko o.k do 286 km - ( przypomnę że do tego momentu obchodziłem się z nim jak z jajkiem maks.45 km/h i przerwa co 10 -15 km zawsze).
Tym razem postanowiłem że nie zrobie przerwy na odcinku 26 km , lecz będę jechał spokojnie ( 17km to prosta 0,5 km pod górkę dalej prosta i znowu pod górkę około kilomerta).
Pod pierwszą górkę wjechałem na 4 biegu około 35km/h później prosta wszystko okey, następnie znowu górka ( trzeci bieg "buuu", dwójka to samo -pozostała tylko redukcja i kulanie się na pierwszym biegu!)
Czyżby złapało tłok i pierścienie? Na to wygląda? Motorek dalej jeździ ale to już nie ta moc co miał wcześniej.
Prawdę mówiąc nie wiem czy te chińskie częsci które produkują to są "jednorazówki" których nie powinni dopuścić do sprzedarzy, czy ja nie umię docierać silnika....
Proszę powiedzcie mi bo ja już zgłupiałem - przecież na prawdę nie piłowałem silnika, gdy było pod górę zawsze jeździłem maksymalnie na 4 tyś. obrotów 30-35 km/h.
Czy to że nie zrobiłem w ten dzień przerwy mogło się do tego przyczynić - miałem już przejechane prawie 300km wiem że to nie dużo no ale jakby nie patrzyć motor już był wcześniej docierany -teraz sam tłok, cylinder i pierścienie?
I mam jeszcze jedno ważne pytanie - nie chcę kupować znowu chińskich części żeby przy docieraniu po raz kolejny nie było takich cyrków bo w końcu tego mogę nie wytrzymać....
W zwjązku z tym czy można do tego silnika 139 FMB dokupić tłok i pierścienie o takich samych wymiarach tylko że włoskie lub japońskie - po prostu coś firmowego ( wolę już wydać te kilka setek ale chciałbym na prawdę żeby w końcu problemy z tym pseudomotorem skończyły się....)
Będę wdzięczny za tą informację.
Pozdrawiam
Jacek