• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogar 900 R Gaźnik

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
dalki19
Uczeń
Uczeń

Ogar 900 R Gaźnik

Postautor: dalki19 » czw 12 kwie, 2012

Witam, zakupiłem głowice 72cm3, wsadziłem zestaw 72 cm3, gdyż cylek miałem itp, Motorek robię na sprzedanie, lecz mam mały problem gdyż na zestawie 49cm3 był przytarty tłok miał słabe osiągi myślałem że to wina gaźiora tak sobie go rozregulowałem że nie wiem jak to naprawić tzw podgiąłem pływak w dół teraz nie wiem co i jak ;s muli te 72cm3 jakoś idzie tylko na ssaniu, macie może jakieś instrukcje składania gaźnika itp, Dodam iż zestaw 49cm3 widział może 1,500 km a popychacze zaworowe tak się wytarły jak by je ktoś szlifierką potraktował ;s. co byście mi poradzili. Odgiąć pływak spowrotem mniej więcej tak jak był ?

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Re: Ogar 900 R Gaźnik

Postautor: Prelude » czw 12 kwie, 2012

dalki19, Pływak zrób jak był. Przy zamknięciu ma nie przepuszczać powietrza jak mu dmuchniesz. Po hoy ruszałeś pływak, najpierw było wyregulować śrubką od mieszanki ew dysze zmienić ;)

Podsumowując regulacja gaziora na początek.

adrol

Postautor: adrol » czw 12 kwie, 2012

jeśli popychacze zaworowe były wytarte w 50ccm to wina oleju, albo był słabej jakości albo po prostu miał zbyt mało oleju w najgorszym wypadku padła pompa oleju.
Co do gaźnika, to rozbierz go i wkręć śrubkę od mieszanki i potem wykręć na około 1-2,5 obortu w zależności jak będzie chodził. pływak ustaw tak żeby paliwo się nie przelewało, ale stan musi być wysoki w komorze (nie cała komora zapełniona). Iglica na środkowym rowku.

dalki19
Uczeń
Uczeń

Postautor: dalki19 » czw 12 kwie, 2012

Wiem, wiem panowie ja pływak dlatego ruszałem bo śrubką nie szło wyregulować wiecie gazior, od 50 do 70 troche za mały więc różnie jest ale dzisiaj czar prysł odpaliłem fajnie chodził itp dałem mu w ci*e i je*** silnik zablokowało rozkręcam a tu zawór wydechowy się złamał i wyprał dziurę w tłoku ;| poskładałem na 50 jak było wyregulowałem i chodzi bardzo przyzwoicie lecz , się obawiam czy nie poleciały resztki tłoka do silnika, jeszcze musze mocowania silnika spać bo się oberwały :| zrobię to jak ma być i sprzedaję po co mi 2 motory ;p

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » czw 12 kwie, 2012

W takim razie zamykam bo rozwiązało się Tobie.

Wróć do „Pomoc”