Postautor: adrol » wt 20 mar, 2012
Jeśli mu chodził dobrze to może wina leży w odpowiednim ustawieniu impulsatora. Jeśli dobrze myślę jest to outer od lifana 150, a tam jest regulowany stały kąt zapłonu, który oryginalnie firma ustawia mniej więcej na środku regulacji, no ale wiadomo, chiny, trzeba kombinować. Objawy by pasowały do zbyt dużego kąta zapłonu, czyli trudno odpalić, ale za to zyskuje moc w górnym zakresie obrotów, a nierówną pracę na niskich. możesz spróbować różne ustawienia, profesjonalnie powinno się ustawiać to na lampę stroboskopową i kąt około 15 stopni, przy sportowych modułach zmieniających kąt zapłonu występują problemy z odpalaniem, tak samo może to działać u Ciebie. rozumiem, że na seryjnym magnecie chodzi bez problemu, jeśli tak to wina leży po stronie iskrownika.
Czyli tak ustawa odległość impulsatora od wypustki na magnecie i wtedy pobaw się ustawieniem kąta wyprzedzenia. U mnie mam podobny problem, outer takegawy, a przy sportowym module trudno z odpaleniem, na oryginalnym nie ma problemu pomimo słabej iskry, ogólnie są to zestawy przystosowane do świec irydowych które dają bardziej precyzyjną iskrę.