• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

co sądzicie na temat 88cc w Ogarze piszcie opinie

Awatar użytkownika
ogorekadrian
Specjalista
Specjalista

Re: co sądzicie na temat 88cc w Ogarze piszcie opinie

Postautor: ogorekadrian » sob 03 gru, 2011

Fedex, gdzie takie dostanę i ile kosztuje mniej więcej??
Obrazek

Awatar użytkownika
ogorekadrian
Specjalista
Specjalista

Postautor: ogorekadrian » sob 03 gru, 2011

Fedex, no fajny ale drogo nie stać mnie na takie cacko <wnerw>
Obrazek

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » sob 03 gru, 2011

Ja za gaźnik 22mm dałem 50zł, chiński ale czuć moc.
Ostatnio zmieniony sob 03 gru, 2011 przez n0r3k, łącznie zmieniany 1 raz.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
Fedex
Specjalista
Specjalista

Postautor: Fedex » ndz 04 gru, 2011

ogorekadrian, No niestety dobre rzeczy swoje muszą kosztować. kiedyś na ebay były zestawy 88 za 250zł, teraz od dłuższego czasu kolo ich nie wystawia

Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Dargas » ndz 04 gru, 2011

Coś ostatnio mnie dręczą wypowiedzi na temat 88cc. Łańcuszek 84ogniwa? (Nie gniewajcie się, ale to śmieszne). Cylinder 107cc jest skracany do długości cylindra 49cc, czyli łańcuszek rozrządu pozostaje bez zmian. Jeśli wy zakładacie łańcuszek rozrządu 84 ogniwa to już nawet tego nie skomentuje, śmiech na sali. Są dwie opcje, którą pieprzycie a później piszecie takie głupoty na forum. Pierwsza to tak ze nie odkręcacie napinacza rozrządu, przez co nie możecie założyć seryjnego łańcuszka rozrządu. Po prostu niektórzy na tym forum nawet nie widzą, co to jest napinacz rozrządu, jak to ostatnio jeden kolega z forum zademonstrował film, na którym nazwał Rolke prowadzącą napinaczem hahaha. Druga opcja to zile skrócony cylinder, przez co nie możecie założyć seryjnego łańcuszka i przy okazji tracicie moc. Przyczyna wypalania się zaworów to nie jest winna rozrządu. Jak by łańcuszek przeskoczył o jeden ząbek to by ten zawór wygięło a nie wypaliło. Przyczyny wypalania to zile ustawiony skład mieszanki.

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Postautor: Yautja » ndz 04 gru, 2011

Czyli Ci co maja 88 ccm nie potrafią regulować mieszanki?
Obrazek

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » ndz 04 gru, 2011

Jeszcze jest 3 opcja. Tłok jest wyższy i dlatego należy mniej ściąć cylinder, jeśli tłok nie jest wyższy to cylinder nieprawidłowo ścięty. Także kolego Dargas, nie zabłysnąłeś.

[ Dodano: |4 Gru 2011|, o 20:11 ]
A i norek poodkręcał wszystko co możliwe, napinacze itp i brakowało ok. 1mm na łańcuszku 82 ogniwa więc kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd jak nie wiesz.
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » ndz 04 gru, 2011

Też miałem 88cc i naprawdę mało brakowało żeby to 88cc było na łańcuszku 82 no ale niestety nie dało rady :P
Dargas pisze:. Po prostu niektórzy na tym forum nawet nie widzą, co to jest napinacz rozrządu

tiaa chyba ty ;P :D

Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Alp3n, Chyba ty nie błyszczysz myślisz ze jesteś moderatorem to jesteś najlepszym na forum? Ogólnie jeszcze się nie spotkałem z wypukłym tłokiem 107cc na allegro. Jeśli tak to proszę daj mi fotkę chińskiego tłoka 107ccm, który jest wypukły. I mądralo Zile macie zeszlifowane cylindry a później nie możecie założyć łańcuszka. I to jest logiczne chyba jednak nie sądzisz? Cylinder 107cc skracamy na długość 49cc wiec wszystko wy knocicie i później akie posty na forum. Na resztę moich wypowiedzi nie potrafiłeś odpowiedzieć.

Awatar użytkownika
adam94pp
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: adam94pp » ndz 04 gru, 2011

Dargas, I jak masz zamiar oceniac czyjas prace to wykaz sie lepsza.A co do zaworow to napewno nie mieszanka

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » ndz 04 gru, 2011

Nie chcę mi się czytać wszystkich postów up ale powiem tak
nie opyla się 88 więc albo 72 albo 107 bo to i koszty i robota i nerwy wyrównują te 100zł w te a w te

Do 88cc za uja nie podejdzie łańcuszek z 50ccm bo go nie założysz ew bez prowadnicy łańcuszka rozrządu ale łańcuszek jest tak naprężony że i tak strzeli no i nie ma prowadnicy
więc tak koszty są nie opłacalne albo dać mniej a mieć większą pewność że dojedzie się do domu albo dać trochę więcej mieć dużo mocy i mieć 107ccm

Do 88ccm trzeba kupić głowicę i cyl z 107ccm w wystarczy dać wał i masz 110cc
szpilki łańcuszek itd

wypalający się co chwila zawór wydechowy spowodowany za luźnym łańcuszkiem rozrządu

A wg sam dziś mało myślę i jakoś posklejać tego nie mogę jestem już zmęczony

Alp3n pisze:Jeszcze jest 3 opcja. Tłok jest wyższy i dlatego należy mniej ściąć cylinder, jeśli tłok nie jest wyższy to cylinder nieprawidłowo ścięty.

Amen

[ Dodano: |4 Gru 2011|, o 20:23 ]
oklego Dargas, zrób sobie to 88cc załóż na łańcuszku 50cc i jeśli jakimś cholernym cudem uda ci się tym wg złożyć odpalić i przejechać tak żeby nie rozwaliło ci głowicy to wg szacun pozdro i wg
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » ndz 04 gru, 2011

Dargas, Nie czuję się lepszy. Po prostu nie masz racji i tyle, nie mam zamiaru się z tobą kłócić. A ty co? Jak rozebrałeś silnik, 2 czy tam 3 razy to jesteś super hiroł? Nie spotkałem się z tłokiem wypukłym, ale co to ma do rzeczy? Po prostu mówię ci, łańcuszek nie wejdzie i tyle.
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Lukas16 pisze:Dargas napisał/a:
. Po prostu niektórzy na tym forum nawet nie widzą, co to jest napinacz rozrządu

tiaa chyba ty ;P :D

Tiii chyba ty? Ty wiesz, co piszesz znawco? Pokazać ci film na YT?

adam94pp pisze:Dargas, I jak masz zamiar oceniac czyjas prace to wykaz sie lepsza.A co do zaworow to napewno nie mieszanka

Czy ja napisałem, kogo to praca? Wiec sie nie bulwersują, bo nic nie wnosisz do tematu. CO do wypalający sie zaworów to tak jak z samochodami. Np. wpisz w Google przyczyny wypalania sie zaworów. Przykład z jednego forum

http://fiatklubpolska.pl/punto-klasyczn ... anki-8552/

Pisze jak byk.
Dargas, Nie czuję się lepszy. Po prostu nie masz racji i tyle, nie mam zamiaru się z tobą kłócić. A ty co? Jak rozebrałeś silnik, 2 czy tam 3 razy to jesteś super hiroł? Nie spotkałem się z tłokiem wypukłym, ale co to ma do rzeczy? Po prostu mówię ci, łańcuszek nie wejdzie i tyle.

Nie czujesz się lepszy a szukasz tylko wymówki z błędu, który popełniłeś. Nie spotkałeś się z takim tłokiem to, po co się kłócisz ze nie ma racji? Co ma do tego ile razy silnik rozbierałem po prostu się na tym znam, bo się tym interesuje? I jeśli ty zile przyciąłeś cylinder to jesteś super hiroł? Nie spotkałeś się z tłokiem wypukłym? To, po co się ze mną kłócisz ze mną? Post niżej:
Benio pisze:Alp3n napisał/a:
Jeszcze jest 3 opcja. Tłok jest wyższy i dlatego należy mniej ściąć cylinder, jeśli tłok nie jest wyższy to cylinder nieprawidłowo ścięty.

A to, że łańcuszek nie wejdzie to zile przycięty cylinder i nie zmieniaj tematu.

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » ndz 04 gru, 2011

Dargas pisze:Dargas napisał/a:
. Po prostu niektórzy na tym forum nawet nie widzą, co to jest napinacz rozrządu

tiaa chyba ty

Tiii chyba ty? Ty wiesz, co piszesz znawco? Pokazać ci film na YT?

żeby wiedzieć gdziej jest napinacz nie trzeba być "znafcą" :P

Wróć do „Pomoc”