Ja również interesuję sie motoryzacją. Uczę się dużo szybciej mechaniki samochodowej niż jakiejkolwiek nauki w szkole. A gdzie poszedłem?
Do LO...
Czemu?:
1: moja siostra poszła na biochem. bdb się uczyła biologi chemii. Poszła na... anglistykę. Jest na studiach z angielskiego. Co to oznacza - w wieku 16lat jeszcze nie do końca jestesmy pewni co możemy zrobić, co nas interesuje. Ja po LO moge iśc praktycznie wszędzie na to, co mnie interesuje.
Po technikum miałbym okrojony zakres, a może jednak by mi sie odwidziało praca robotnika... Na mechanika zawsze będzie czas.
2: jak wyżej napisałem- uważam, że im jestem starszy tym inaczej patrzę na to co działo się 2miesiące temu, inne drogi bym wybrał itd. zdecydowałem się, że pójde do LO z praktycznych względów.
Napewno ten, który pójdzie do technikum będzie się uczył zawodu, swojej pewnie przyszłej pracy. Ja zdecydowałem, że narazie zajmę sie nauką, a na robotnika, mechanika, itd zawsze znajdę czas po ewentualnym liceum, które lepiej przygotowuje do matury. Tak sie utarło, że technikum, to laba, luz i luźnejsze lekcje. I tak czesto jest. I są wyniki matur, jakie są.
Mechanika dla mnie może byc hobby, pasją, a co będe w życiu robił, tego jescze nie wiem, bo jestem chyba za młody narazie na to.
Zrobisz co chcesz, ale ja czekam na wielką fale powrotu chęci do nauki i mam nadzieję, że zostanę kimś, pomocnym, z dobrze płatną pracą, która zaspokoi moje chęci motoryzacyjne.
Pozdrawiam
![:] :]](https://forum.moto-4t.pl/images/smilies/kwadr.gif)