• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Zestaw 88

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
micek

Zestaw 88

Postautor: micek » wt 25 paź, 2011

Cześć, chciałem się was zapytać co sądzicie o tym zestawie KLIK i czy wejdzie on bez większych problemów do silnika 50ccm. Jak myślicie ile kucy by miał po montażu tego cuda ?

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Zestaw 88

Postautor: Alpen » wt 25 paź, 2011

micek, Będzie dobry, kucy by miał ok. 6 ale nie ma sensu pakować tego do chińskiego silnika, lepiej kupić YX 160 i cieszyć się większą mocą <radocha> Po za tym to ten silnik kosztuje 1600zł bodajże czyli cena porównywalna do tego całego zestawu. ;)
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » wt 25 paź, 2011

micek, wejdzie, ale tak jak pisał Alp3n, nie warto, lepiej kupić chociażby 125 ccm.
Obrazek
EMO

micek

U mnie jest generalnie problem z tym że ojciec się czepia bo w razie wypadku mogę mieć potem przesrane (u mnie w mieście idiotów nie brakuje i już raz nauczycielka od polskiego wymusiła pierwszeństwo i przywaliła we mnie -_- ) Matka się czepia o to że się zabije ale z drugiej strony to ona nie wie co to cylinder czy głowica i różnicy nie zauważy :D I jak bym miał kontrole to też nie ciekawie bo te 160ccm a 80 to raczej spora różnica :P

edit: I przy tej 160 to wypadało by rame jakoś powzmacniać bo przyznam że jeżdżę na wysokich obrotach i miał bym ciągle obawy że zaraz z tej chińskiej ramy wyleci ^^
Ostatnio zmieniony wt 25 paź, 2011 przez micek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » wt 25 paź, 2011

micek, za drogi ten zestaw, jak już chcesz 88 ccm, to kup 110 ccm i zetnij pod 88 ccm. A jak będziesz miał wypadek i będą sprawdzać silnik, to wszystko jedno czy będzie to 88 ccm czy 160 ccm, bo będziesz miał jednakowo przewalone.
Obrazek

EMO

Awatar użytkownika
dawid112
Specjalista
Specjalista

Postautor: dawid112 » wt 25 paź, 2011

Weście ludzie nie dramatyzujcie, jakie sprawdzanie silnika pojemności, nie u nas, na pewno nie w takim motorowerze, nikt takich rzeczy nie sprawdza.

Awatar użytkownika
Fedex
Specjalista
Specjalista

Postautor: Fedex » wt 25 paź, 2011

ciekawe na jakiej zasadzie mieli by sprawdzać silnik ?

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Postautor: Yautja » wt 25 paź, 2011

Ten zestaw Takegawy na pewno nie ma 6 KM,można z niego wycisnąć nawet 14 KM tylko ,że koszty są duże.Jeśli chcesz zestaw Kitaco 88 ccm z napisem 49 ccm to proszę bardzo:
http://www.daxdodo.com/catalog/product_ ... s_id=11173
Do tego zestawu pasuje głowica od 50 ccm-uzyskasz jakieś 6-7 KM
Obrazek

Awatar użytkownika
TaHa
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Postautor: TaHa » wt 25 paź, 2011

micek, ile masz lat ? jesteś kolejnym dzieciakiem 10 letnim ? Dla mnie to jest chore ! Albo zostawcie 50cc i nie dotykajcie i nie srajcie w gacie. Kupując taki zestaw nie ma większego sensu według mnie. Lepiej kupić 125 albo 140cc. Najlepiej Lifana albo YX. Cena takowych od 700 zł do 1500 około. Sam mam 140cc cały zestaw ostatnią sztuke na allegro wystawioną. Najtańszym sposobem przeróbki tych silników to kupić 72cc. Nie ma sensu ładować części Takegawa do CHIŃSKIEGO SILNIKA ! To jest bez sens. Jakbyś miał oryginalny silnik hondy to co innego, inna bajka w ogóle. Jak jesteś "bogaczem" i chcesz kupować części za ok. 2000 tys. to kupuj YX160 cały zestaw, 20km około i można śmigać. Wielkościowo praktycznie niczym się nie różnią dla przeciętnego człowieka. Nawet dla tego co się trochę zna powie że to 50cc bo to są stosunkowo małe silniki. Ktoś kto się zna i w tym siedzi może by coś się odezwał.

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » wt 25 paź, 2011

moj kolega sie zabil na skuterze pod koniec poprzedniego roku szkolnego i mu rozbierali silnik.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » wt 25 paź, 2011

Tyle że jak już się zabił mu nic nie zrobią.

micek

TaHa pisze:micek, ile masz lat ? jesteś kolejnym dzieciakiem 10 letnim ? Dla mnie to jest chore ! Albo zostawcie 50cc i nie dotykajcie i nie srajcie w gacie. Kupując taki zestaw nie ma większego sensu według mnie. Lepiej kupić 125 albo 140cc. Najlepiej Lifana albo YX. Cena takowych od 700 zł do 1500 około. Sam mam 140cc cały zestaw ostatnią sztuke na allegro wystawioną. Najtańszym sposobem przeróbki tych silników to kupić 72cc. Nie ma sensu ładować części Takegawa do CHIŃSKIEGO SILNIKA ! To jest bez sens. Jakbyś miał oryginalny silnik hondy to co innego, inna bajka w ogóle. Jak jesteś "bogaczem" i chcesz kupować części za ok. 2000 tys. to kupuj YX160 cały zestaw, 20km około i można śmigać. Wielkościowo praktycznie niczym się nie różnią dla przeciętnego człowieka. Nawet dla tego co się trochę zna powie że to 50cc bo to są stosunkowo małe silniki. Ktoś kto się zna i w tym siedzi może by coś się odezwał.

Aha, mam 16 lat dla twojej informacji i nie jestem dzieckiem które kupiło motorek, naoglądało się aeroxów itp. na youtube i teraz chce zrobić samolot. Chcę właśnie udowodnić takiemu wieśniakowi z miasta że nie trzeba skuterów za 7000zł żeby mieć solidną maszynę. Nie chciał bym też kupować jakiegoś chińskiego cyla 110 z allegro i go ścinać bo podejrzewam że wiele co v-maxa mi to nie da. U mnie policja potrafi się przypieprzyć o wszystko tylu paski led w postojówkach. Żyje na małym zadupiu gdzie każdy każdego zna i rok temu moja matka miała wypadek, oczywiście inteligenta policja chciała wine zwalić na moją matkę bo "poszkodowany" był znajomym komendanta ale poszła do sądu i to on został winny i policja jest na mnie ostro cięta :/ Yautja Dzięki za podesłanie linka :)

choinka, ale za to rodzicom zrobią bo będzie że to ich wina i sytuacja wygląda nie ciekawie.
Ostatnio zmieniony wt 25 paź, 2011 przez micek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TaHa
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Postautor: TaHa » wt 25 paź, 2011

micek, nie można być takim pesymistą na maxa. W takim razie temat zamknijmy najlepiej. Nawet za samą 60cc możesz mieć problemy no to to już nie legalne i tu nie ma różnicy czy 60 czy 125cc, złamałeś prawo i tyle każdy ci to powie. Dobrze się zastanów co chcesz zrobić. Co do pasków led to się wszyscy czepiają.

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » wt 25 paź, 2011

Nawet za same odblokowanie możesz mieć problemy :).
Obrazek

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » wt 25 paź, 2011

choinka pisze:Tyle że jak już się zabił mu nic nie zrobią.

Jemu nie ale rodzicom/opiekunom owszem, mogą coś zrobić.
Chińskie silniki powyżej 125ccm (125,140,150,160 itd) są ogółem lepsze, wytrzymalsze od chińskich 50-110, choćby miał nawet cylek Takegawy. Jeżeli chcesz mieć coś o co nie będziesz się martwić to kup cały silnik od jakiegoś dobrego producenta (Honda, Takegawa, Daytona, Kitaco(kitaco chyba też są, dokładnie to nie wiem) ). Czasem trzeba pomyśleć, wkładanie markowego cyla do chińskiego silnika to rzecz nieopłacalna, co z tego że tłok ci nie spuchnie tak szybko jeżeli padnie skrzynia która jest w 50-110 słaba?
modó³ wm mugen sport cdti

Wróć do „Pomoc”