Postautor: razor500 » pt 16 wrz, 2011
Panowie mam problem z licznikiem, a właściwie z prędkościomierzem. Przedwczoraj zauważyłem, że jak jadę ze stałą prędkością to wskazówka lekko się ruszała. Myślałem, że mi się wydaje, ale chyba jednak mi się nie wydawało, bo wczoraj się zaczęły inne problemy. Jadąc do szkoły ze stałą prędkością 70km/h nagle zauważyłem, że wskazówka zaczęła iść w kierunku większej prędkości i doszła do 85km/h i zaraz znów opadła do 70km/h. Nagle patrzę co jest grane, dałem więcej gazu i przyspieszyłem lekko i licznik wskazał 100km/h. Ale jak już wracałem ze szkoły to wskazywał dobrze. Jak dzisiaj jechałem do szkoły to też dobrze pokazywał, ale jak wracałem to już źle. Na 1 biegu miałem 50km/h. I jak już wyjechałem z miasta to rozpędziłem się ile fabryka dała i złapałem około 130km/h(czyli prawdziwe 80-90kmh). Ale potem zwolniłem do około 70km/h bo zazwyczaj z taką prędkością jeżdżę, ale po przejechaniu paru km licznik znów zaczął dobrze pokazywać. Aha i od wczoraj cały czas wskazówka od około 15km/h wolno spada. Co mogło się stać?