Więc tak...W niedzielę jadę z moją ekipką (Yamaha TZR, DragStar650, DragStar 1100(ojciec)Yamaha Raider 1900)do wisły..prędkość będzie się wachać między 70-80km/h więc moje Ferro trochę się pomęczy..Bo to około 50km w jedną stronę + tam mamy w planie przejechać przez Salmopol, czyli około 20km+ = 120 km trasy w 1 dzień.. będzie mało postojów..A pytanie do was mam takie.. jakie są domowe sposoby aby się moje ferro nie przegrzało i kiedy dowiedzieć się kiedy trzeba stanąć bo zaraz coś może mieć temp. wyższą niż ustawa przewiduje.. proszę o pomoc,,
No więc jeśli będziecie tyle lecieć a Ty masz 110 z tego co wynika to zrób tak jak masz kasę kup większą zębatkę na przód, np 17 i przy tych 80km/h będziesz miał niższe obroty.
Skoro masz 50km w jedną to możesz zrobić na strzała bez postojów ewentualnie jeden w połowie na jedzenie albo coś 5-10min.
Później przed tym przejazdem też z 10min przerwy, i przed samym wyjazdem do domu kolo 10min i strzała
Spokojnie to zrobisz ja na 50ccm ponad 100 zrobiłem bez żadnej przerwy i cały czas prędkość miałem 60-70 i nic się nie stało Więc możesz spokojnie się wybrać w taką podróż