• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Witam początkowe pytania

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
misieq
Uczeń
Uczeń

Re: Witam początkowe pytania

Postautor: misieq » wt 23 wrz, 2014

odkopuję temat moto w serwisie już, tydzień dzwoniłem wczoraj aby się dowiedzieć co jest i co usłyszałem, jeszcze do niego nie zaglądaliśmy przez telefon usłyszałem że, dzisiaj się nim zajmą no zobaczymy. Ogólnie nie jestem zadowolony , ale może dzisiaj się czegoś dowiem . A tak poza tematem to czy do kierunków led trzeba zmieniać przerywacz ??

Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: kaccerski » wt 23 wrz, 2014

jeśli 2 sa led i 2 zwykłe to nie

w sumie wgl nie musisz, wystarczy e w obieg dasz dodatkową żarówkę
"Prowizorka Trzyma Lata ! "
"nie sztuka jest kupiĂŚ i jeÂździĂŚ "
JeÂśli pomogÂłem, Postaw piwo ! :)

http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t=9069

router A500 140 ccm By Kaccerski, zapraszam :D

Pozdrawiam :)

misieq
Uczeń
Uczeń

Postautor: misieq » czw 25 wrz, 2014

wczoraj dostałem info z serwisu że, moto zrobione ale nie mam, jak pojechać i odebrać choroba mnie dopadła jak tylko odbiorę po testuję i postaram się dowiedzieć co tak stukało dla potomnych

krysek89
Uczeń
Uczeń

Postautor: krysek89 » czw 25 wrz, 2014

no dowiedz się bo u mnie jest podobna bolączka, a od tego klekotu nie gasł Ci moto na wolnych obrotach podczas jazdy jak puszczałeś manetkę?

misieq
Uczeń
Uczeń

Postautor: misieq » pt 26 wrz, 2014

nie nic takiego się nie działo a u ciebie od razu po odpaleniu klepie czy po pewnym czasie, u mnie po około 2-3 minutach, z racji tego że, jestem chory może jutro uda mi się pojechać po moto

krysek89
Uczeń
Uczeń

Postautor: krysek89 » pn 29 wrz, 2014

Na zimnym chodził 2-3 min równo dość i nagle kle kle kle silnik przygasał... Ja doszedłem co było, a mianowicie uszczelkę pod głowicą wydmuchało. Założyłem nową i smiga.

misieq
Uczeń
Uczeń

Postautor: misieq » pn 29 wrz, 2014

i du** nic nie zostało zrobione silnik po 2-3 minutach cichej pracy dalej napierdala jak cegła w bębnie pralki
usłyszałem tylko że, kontaktowali się w tej sprawie z ZIPP polska i te silniki ponoć tak mają, właśnie staram się skontaktować z serwisem zipp ale nie mogę się dodzwonić sprawy tak nie zostawię dla mnie ewidentnie serwis w hujka poleciał potrzymał moto tydzień nawet nie rozkręcając głowicy silnika stwierdził że tak ma być a kasę od ZIPP będą ciągnąć. Szczerze nie polecam FIRMY PINGWIN LEGNICA banda patałachów.
Jak zadzwoniłem do innego serwisu do Lubina 25 km dalej to usłyszałem panie nie pan pierwszy na nich narzekasz ale niestety nie mogą mi pomóc ponieważ pierwszy przegląd nie był robiony u nich i nie mogą realizować napraw gwarancyjnych taka powalona umowa z ZIPP nie pozostaje mi nic innego jak oddanie moto do sklepu gdzie został zakupiony w celu weryfikacji usterki oraz zażądanie pisemnej ekspertyzy. No nic będę walczył o swoje dobrze że, już praktycznie po sezonie

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » pn 29 wrz, 2014

chłopie, nie szkoda ci czasu i sił ?

krysek89
Uczeń
Uczeń

Postautor: krysek89 » pn 29 wrz, 2014

czasu i sil to raz, ale oni tez pewnie ładnie skasują Cie finansowo :/

misieq
Uczeń
Uczeń

a dlaczego jeżeli motor jest na gwarancji to chyba ich za***nym obowiązkiem jest usunięcie bądź zdiagnozowanie usterki i powiadomienie klienta czy zostanie ona usunięta w ramach gwarancji czy odpłatnie chodzi mi o poważne traktowanie mnie jako klienta a nie ściema typu tak ma być

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » pn 29 wrz, 2014

szczerze ? też sobie na początku taką tezę przyjąłem. teraz to raz,że szkoda mi sił i czasu, a dwa, nie dałbym dotknąć tym pseudo mechanikom mojego sprzętu.

misieq
Uczeń
Uczeń

zgadzam się z tobą ale jeżeli jak piszę usterka powstała na skutek nie właściwego użytkowania czyli z mojej winy to zapłacę za naprawę, ale jeżeli okaże się że, usterka powstała na skutek użycia złej części czy przedwczesnego zużycia to dlaczego mam płacić za naprawę. Dzisiaj cały dzień próbowałem się dodzwonić do serwisu Zipp niestety bezskutecznie jutro zawożę moto do sklepu gdzie kupowałem niech oni się męczą od tego jest w końcu zasrana gwarancja. Napisałem również do nich e-mail w celu uzyskania jakichkolwiek informacji na ten temat jeszcze jutro spróbuję się dodzwonić
Ostatnio zmieniony pn 29 wrz, 2014 przez misieq, łącznie zmieniany 1 raz.

marek00542
Weteran
Weteran

Postautor: marek00542 » pn 29 wrz, 2014

pewnie w ogóle nie odbierają telefonu,bo pewnie dużo osób miała jakieś usterki i maja to w du*** i nie odbierać tela

krysek89
Uczeń
Uczeń

Postautor: krysek89 » wt 30 wrz, 2014

nie no jak moto jest na gwarancji to muszą to zrobić, bo to na pewno nie jest normalna praca silnika. Jedź do tego sklepu co kupiłeś i powiedz otwarcie ze maja 2 tyg na naprawę, (postrasz ich) jak nie to idziesz do rzecznika praw konsumenta i sie szybko sprawa zainteresuja

misieq
Uczeń
Uczeń

Postautor: misieq » wt 30 wrz, 2014

dzisiaj udało mi się dodzwonić do serwisu ZIPP rozmawiałem z bardzo miła panią która dała mi parę istotnych informacji mianowicie nikt z Legnicy się z nimi nie kontaktował :D fajnie co nie po drugie to nie jest normalna praca silnika silnik nie ma prawa wydawać z siebie dziwnych stuków po trzecie mogłem odmówić odebrania moto gdyż ewidentnie usterka nie została usunięta. Dostałem namiary na inny serwis w Lubinie może dzisiaj zawiozę do nich bzyka będę informował na bieżąco

Wróć do „Pomoc”