• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Wymiana żarówki trudne :(

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
marek00542
Weteran
Weteran

Re: Wymiana żarówki trudne :(

Postautor: marek00542 » ndz 27 lip, 2014

ja miałem w Gb wsadzoną H4 60v/55w

Radziokok
Majster
Majster

Postautor: Radziokok » pn 28 lip, 2014

Która jest najmocniejsza , nie padnie mi akumulator ?

Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: dzikilopez » pn 28 lip, 2014

http://allegro.pl/zarowka-motocyklowa-h ... 31920.html
ta ma aż 45W ale nie ma homologacji, szwenda mi się jedna taka kupiona kiedyś do testów.
Reszta standardowo 35W, w skuterze siedzą mi NARVA 35W i całkiem dobrze to świeci.
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
60 tys km i dalej się kręci

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie
Benzin!
Gib mir Benzin!
R+

Gost Rider
Praktykant
Praktykant

Postautor: Gost Rider » pn 28 lip, 2014

Bierz którąś z marki Narva 12V 35W.Czy rozładuje akumulator?Ja w Ogarze 900 pomykałem przez 3 lata na 2 żarówkach 35W i przez ten okres ani razu nie padł mi akumulator.Nigdy,przenigdy nie wyciągałem go aby go podładować,schować na zimę nawet gdy za oknem były siarczyste mrozy Ogar stał w blaszanym garażu albo na dworze niczym nie przykryty.Standardowy chiński akumulator o poj.5 Ah.Tyle tylko że u mnie był iskrownik * cewkowy a w Zippk-u być może jest 6-cio.W sumie 6 powinna także dać rade.

Radziokok
Majster
Majster

Gost Rider pisze:Bierz którąś z marki Narva 12V 35W.Czy rozładuje akumulator?Ja w Ogarze 900 pomykałem przez 3 lata na 2 żarówkach 35W i przez ten okres ani razu nie padł mi akumulator.Nigdy,przenigdy nie wyciągałem go aby go podładować,schować na zimę nawet gdy za oknem były siarczyste mrozy Ogar stał w blaszanym garażu albo na dworze niczym nie przykryty.Standardowy chiński akumulator o poj.5 Ah.Tyle tylko że u mnie był iskrownik * cewkowy a w Zippk-u być może jest 6-cio.W sumie 6 powinna także dać rade.

Tylko ja mam gwint H6H , będzie taka pasowac?

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Postautor: 5Zigen » pn 28 lip, 2014

dixick pisze:Już po raz któryś czytam temat o wymianie przedniej żarówki i idzie sie wkużyć ludzie jak w lampie jest np ba20d to reflektor jest przystosowany jedynie do tej żarówki co z tego że wymieni się żarówke na inny typ np h4 - uzytkownik stwierdzi o jak zajeb!$(!3 widać droge wieczorem, ale jak jade po zmroku i widze że ktoś ma ciulowo ustawione światła lub jedzie po prostu na "długich" i mnie oślepia i nie widze wtedy czy ktoś idze/jedzie rowerem poboczem to mam ochote takiej osobie zbić te reflektory i niech po omacku jeździ(nje tylko ja tak pewnie myśle ale zapewne większość kierowców którzy jeżdżą po zmroku...) . Ludzie pomyślcie o bezpieczeństwie innych na drodze a nie tylko myślicie o swoich "4literach" i jak to wy musicie dobrze widzieć droge po zmroku a innych uzytkkwników drogi macie gdzieś. Chcecie wymieniać żarówki na inne niż przewidział producent reflektora wybierzcie się na stacje kontroli pojazdów/jakikolwiek warsztat i niech tam ustawią wam dobrze światła tak abyście wy dobrze widzieli oraz abyście nie oślepiali innych! zapewne padną komentarze że taka usługa kosztuje - nic nie ma za darmo ale wydać pare groszy i być bezpiecznym na drodze to nie majątek. Jak już chcecie wymieniać żarówke to kupcie markową np Philipsa taką która jest przystosowana do waszego reflektora a nie dziadowskie chińskie żaróweczki które ni jak świecą i nazekacie że marnie widać wieczorem co jest przed nami.
To jest jedynie moje zdanie na temat wymiany żarówek na inny typ niż jest do tego przystosowany reflektor.
Sory jeżeli gdzieś w mojej wypowiedzi są błedy pisze z telefonu i troche mi się on przycina a drugie to późno już. Wiem zapewne pod tym postem pojawi się dużo "hejtów" no ale cóż takie życie...

Jakie ty straszne głupoty piszesz.W ogarze jest żaróka BA20D i czy wsadzi się 18W, 25 czy 35 to swieci tak samo. że nic po zmroku nie widać a jeżeli myslisz że jakiś serwis zajmie się przerabianiem takiego oswietlenia w chinolu to jesteś w błędzie, a dobrych baniek do chinola nie kupisz na BA20D, Dlatego w ogarze przerabia się gniazda na H4, Wystarczy małe przerobienie gniazd, i pare kabelków, i kupić markową H4 35/35 blue, albo chociazby z tej gównianej awiny i już lepiej świecą, a jak się dobrze gniazdo zrobi to kąt padania światła jest taki sam jak na BA20D więc nie wiem w czym to może przeszkadzac innym użytkownikom.
Ostatnio zmieniony pn 28 lip, 2014 przez 5Zigen, łącznie zmieniany 1 raz.

Radziokok
Majster
Majster

5Zigen pisze:
dixick pisze:Już po raz któryś czytam temat o wymianie przedniej żarówki i idzie sie wkużyć ludzie jak w lampie jest np ba20d to reflektor jest przystosowany jedynie do tej żarówki co z tego że wymieni się żarówke na inny typ np h4 - uzytkownik stwierdzi o jak zajeb!$(!3 widać droge wieczorem, ale jak jade po zmroku i widze że ktoś ma ciulowo ustawione światła lub jedzie po prostu na "długich" i mnie oślepia i nie widze wtedy czy ktoś idze/jedzie rowerem poboczem to mam ochote takiej osobie zbić te reflektory i niech po omacku jeździ(nje tylko ja tak pewnie myśle ale zapewne większość kierowców którzy jeżdżą po zmroku...) . Ludzie pomyślcie o bezpieczeństwie innych na drodze a nie tylko myślicie o swoich "4literach" i jak to wy musicie dobrze widzieć droge po zmroku a innych uzytkkwników drogi macie gdzieś. Chcecie wymieniać żarówki na inne niż przewidział producent reflektora wybierzcie się na stacje kontroli pojazdów/jakikolwiek warsztat i niech tam ustawią wam dobrze światła tak abyście wy dobrze widzieli oraz abyście nie oślepiali innych! zapewne padną komentarze że taka usługa kosztuje - nic nie ma za darmo ale wydać pare groszy i być bezpiecznym na drodze to nie majątek. Jak już chcecie wymieniać żarówke to kupcie markową np Philipsa taką która jest przystosowana do waszego reflektora a nie dziadowskie chińskie żaróweczki które ni jak świecą i nazekacie że marnie widać wieczorem co jest przed nami.
To jest jedynie moje zdanie na temat wymiany żarówek na inny typ niż jest do tego przystosowany reflektor.
Sory jeżeli gdzieś w mojej wypowiedzi są błedy pisze z telefonu i troche mi się on przycina a drugie to późno już. Wiem zapewne pod tym postem pojawi się dużo "hejtów" no ale cóż takie życie...

Jakie ty straszne głupoty piszesz.W ogarze jest żaróka BA20D i czy wsadzi się 18W, 25 czy 35 to swieci tak samo. że nic po zmroku nie widać a jeżeli myslisz że jakiś serwis zajmie się przerabianiem takiego oswietlenia w chinolu to jesteś w błędzie, a dobrych baniek do chinola nie kupisz na BA20D, Dlatego w ogarze przerabia się gniazda na H4, Wystarczy małe przerobienie gniazd, i pare kabelków, i kupić markową H4 35/35 blue, albo chociazby z tej gównianej awiny i już lepiej świecą, a jak się dobrze gniazdo zrobi to kąt padania światła jest taki sam jak na BA20D więc nie wiem w czym to może przeszkadzac innym użytkownikom.

Masz jakiś poradnik czy coś ?:D
Dodam że u mnie jest regulacja ,,czachy'' więc nie ma problemu z ustawieniem kąta padania :)
Ostatnio zmieniony pn 28 lip, 2014 przez Radziokok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » pn 28 lip, 2014

5Zigen, W jednym z roczników ogara 07 lub 08 jest inna żarówka taką jak podał h6h
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
MAGIK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: MAGIK » pn 28 lip, 2014

bez obrazy , mod się wypowiada tutaj a w tytule błąd i nie poprawi :D

<facepalm> / ReallY
Ostatnio zmieniony pn 28 lip, 2014 przez MAGIK, łącznie zmieniany 3 razy.
Honda Wallaroo > Romet Trial City & Motorynka & Audi A4 2.5 TDI ,

Szacunek za szacunek a ÂśmierĂŚ za ku***stwo
Gdyby byÂło tak naprawdĂŞ to trup by tu padaÂł gĂŞsto

Awatar użytkownika
dixick
Praktykant
Praktykant

Postautor: dixick » pn 28 lip, 2014

5Zigen pisze:Jakie ty straszne głupoty piszesz.W ogarze jest żaróka BA20D i czy wsadzi się 18W, 25 czy 35 to swieci tak samo. że nic po zmroku nie widać a jeżeli myslisz że jakiś serwis zajmie się przerabianiem takiego oswietlenia w chinolu to jesteś w błędzie, a dobrych baniek do chinola nie kupisz na BA20D, Dlatego w ogarze przerabia się gniazda na H4, Wystarczy małe przerobienie gniazd, i pare kabelków, i kupić markową H4 35/35 blue, albo chociazby z tej gównianej awiny i już lepiej świecą, a jak się dobrze gniazdo zrobi to kąt padania światła jest taki sam jak na BA20D więc nie wiem w czym to może przeszkadzac innym użytkownikom.

jakoś ja nie mogę narzekać bo wszystko widzę jak jadę po zmroku i mam zwykłe 35/35W ba20d

Radziokok
Majster
Majster

Jakbym był moderatorem to teraz połowa wypowiadających się miałaby bana . Ja się was nie pytam CZY WARTO PRZERABIAĆ tylko JAK !

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Bana to się dostaje po 6 warnach za spam jest jeden a spamu tu nie widzę i wszystko jest na temat.

Jak chcesz mieć lepsze światłą to soczewka do lampy i efekt gwarantowany.
Ostatnio zmieniony pn 28 lip, 2014 przez ReallY, łącznie zmieniany 1 raz.

Radziokok
Majster
Majster

ReallY pisze:Bana to się dostaje po 6 warnach za spam jest jeden a spamu tu nie widzę i wszystko jest na temat.

Jak chcesz mieć lepsze światłą to soczewka do lampy i efekt gwarantowany.

No i to chciałem usłyszeć .

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Postautor: 5Zigen » pn 28 lip, 2014

ReallY, mam tą żaróke h6h, w Zippie Pro 50 teraz, i niby coś lepiej świeci, ale gniazna z BA20D pod h6h nie zrobisz, a z BA20D pod H4 b.łatwo :) opisałbym w skrócie jak to zrobić najlepiej ale jestem na fonie i ciężki temat :c

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

5Zigen, Ja i tak montuję soczewkę bo nie mam zamiaru bawić się w jakieś gniazda a może stopić mi klosz albo coś innego.
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Wróć do „Pomoc”