Gost Rider pisze:http://allegro.pl/zarowka-motocyklowa-hella-12v-45-40w-ba20d-s2-i4395231920.html http://allegro.pl/bosma-1185-zarowka-mo ... 04229.html http://allegro.pl/narva-49531-12v-35-35 ... 21599.html http://allegro.pl/bosma-4797-zarowka-12 ... 67731.html Żarówki H6M1 http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... -2-mt-0718

Gost Rider pisze:Bierz którąś z marki Narva 12V 35W.Czy rozładuje akumulator?Ja w Ogarze 900 pomykałem przez 3 lata na 2 żarówkach 35W i przez ten okres ani razu nie padł mi akumulator.Nigdy,przenigdy nie wyciągałem go aby go podładować,schować na zimę nawet gdy za oknem były siarczyste mrozy Ogar stał w blaszanym garażu albo na dworze niczym nie przykryty.Standardowy chiński akumulator o poj.5 Ah.Tyle tylko że u mnie był iskrownik * cewkowy a w Zippk-u być może jest 6-cio.W sumie 6 powinna także dać rade.

dixick pisze:Już po raz któryś czytam temat o wymianie przedniej żarówki i idzie sie wkużyć ludzie jak w lampie jest np ba20d to reflektor jest przystosowany jedynie do tej żarówki co z tego że wymieni się żarówke na inny typ np h4 - uzytkownik stwierdzi o jak zajeb!$(!3 widać droge wieczorem, ale jak jade po zmroku i widze że ktoś ma ciulowo ustawione światła lub jedzie po prostu na "długich" i mnie oślepia i nie widze wtedy czy ktoś idze/jedzie rowerem poboczem to mam ochote takiej osobie zbić te reflektory i niech po omacku jeździ(nje tylko ja tak pewnie myśle ale zapewne większość kierowców którzy jeżdżą po zmroku...) . Ludzie pomyślcie o bezpieczeństwie innych na drodze a nie tylko myślicie o swoich "4literach" i jak to wy musicie dobrze widzieć droge po zmroku a innych uzytkkwników drogi macie gdzieś. Chcecie wymieniać żarówki na inne niż przewidział producent reflektora wybierzcie się na stacje kontroli pojazdów/jakikolwiek warsztat i niech tam ustawią wam dobrze światła tak abyście wy dobrze widzieli oraz abyście nie oślepiali innych! zapewne padną komentarze że taka usługa kosztuje - nic nie ma za darmo ale wydać pare groszy i być bezpiecznym na drodze to nie majątek. Jak już chcecie wymieniać żarówke to kupcie markową np Philipsa taką która jest przystosowana do waszego reflektora a nie dziadowskie chińskie żaróweczki które ni jak świecą i nazekacie że marnie widać wieczorem co jest przed nami.
To jest jedynie moje zdanie na temat wymiany żarówek na inny typ niż jest do tego przystosowany reflektor.
Sory jeżeli gdzieś w mojej wypowiedzi są błedy pisze z telefonu i troche mi się on przycina a drugie to późno już. Wiem zapewne pod tym postem pojawi się dużo "hejtów" no ale cóż takie życie...

5Zigen pisze:dixick pisze:Już po raz któryś czytam temat o wymianie przedniej żarówki i idzie sie wkużyć ludzie jak w lampie jest np ba20d to reflektor jest przystosowany jedynie do tej żarówki co z tego że wymieni się żarówke na inny typ np h4 - uzytkownik stwierdzi o jak zajeb!$(!3 widać droge wieczorem, ale jak jade po zmroku i widze że ktoś ma ciulowo ustawione światła lub jedzie po prostu na "długich" i mnie oślepia i nie widze wtedy czy ktoś idze/jedzie rowerem poboczem to mam ochote takiej osobie zbić te reflektory i niech po omacku jeździ(nje tylko ja tak pewnie myśle ale zapewne większość kierowców którzy jeżdżą po zmroku...) . Ludzie pomyślcie o bezpieczeństwie innych na drodze a nie tylko myślicie o swoich "4literach" i jak to wy musicie dobrze widzieć droge po zmroku a innych uzytkkwników drogi macie gdzieś. Chcecie wymieniać żarówki na inne niż przewidział producent reflektora wybierzcie się na stacje kontroli pojazdów/jakikolwiek warsztat i niech tam ustawią wam dobrze światła tak abyście wy dobrze widzieli oraz abyście nie oślepiali innych! zapewne padną komentarze że taka usługa kosztuje - nic nie ma za darmo ale wydać pare groszy i być bezpiecznym na drodze to nie majątek. Jak już chcecie wymieniać żarówke to kupcie markową np Philipsa taką która jest przystosowana do waszego reflektora a nie dziadowskie chińskie żaróweczki które ni jak świecą i nazekacie że marnie widać wieczorem co jest przed nami.
To jest jedynie moje zdanie na temat wymiany żarówek na inny typ niż jest do tego przystosowany reflektor.
Sory jeżeli gdzieś w mojej wypowiedzi są błedy pisze z telefonu i troche mi się on przycina a drugie to późno już. Wiem zapewne pod tym postem pojawi się dużo "hejtów" no ale cóż takie życie...
Jakie ty straszne głupoty piszesz.W ogarze jest żaróka BA20D i czy wsadzi się 18W, 25 czy 35 to swieci tak samo. że nic po zmroku nie widać a jeżeli myslisz że jakiś serwis zajmie się przerabianiem takiego oswietlenia w chinolu to jesteś w błędzie, a dobrych baniek do chinola nie kupisz na BA20D, Dlatego w ogarze przerabia się gniazda na H4, Wystarczy małe przerobienie gniazd, i pare kabelków, i kupić markową H4 35/35 blue, albo chociazby z tej gównianej awiny i już lepiej świecą, a jak się dobrze gniazdo zrobi to kąt padania światła jest taki sam jak na BA20D więc nie wiem w czym to może przeszkadzac innym użytkownikom.

/ ReallY
5Zigen pisze:Jakie ty straszne głupoty piszesz.W ogarze jest żaróka BA20D i czy wsadzi się 18W, 25 czy 35 to swieci tak samo. że nic po zmroku nie widać a jeżeli myslisz że jakiś serwis zajmie się przerabianiem takiego oswietlenia w chinolu to jesteś w błędzie, a dobrych baniek do chinola nie kupisz na BA20D, Dlatego w ogarze przerabia się gniazda na H4, Wystarczy małe przerobienie gniazd, i pare kabelków, i kupić markową H4 35/35 blue, albo chociazby z tej gównianej awiny i już lepiej świecą, a jak się dobrze gniazdo zrobi to kąt padania światła jest taki sam jak na BA20D więc nie wiem w czym to może przeszkadzac innym użytkownikom.

ReallY pisze:Bana to się dostaje po 6 warnach za spam jest jeden a spamu tu nie widzę i wszystko jest na temat.
Jak chcesz mieć lepsze światłą to soczewka do lampy i efekt gwarantowany.

opisałbym w skrócie jak to zrobić najlepiej ale jestem na fonie i ciężki temat :c
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości