• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

110 bierze olej

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
adi9424
Majster
Majster
Pojazd: WS 140cc

110 bierze olej

Postautor: adi9424 » śr 25 cze, 2014

Witam, jak ktoś powie 110 od razu myślę - olej. Mam dwóch czy trzech znajomych ze 110 i też im kopcą, nie możemy tego naprawić, a jako winę obstawiamy hmmmmm.... no co obstawiamy? - 110 - nasz argument. Mój kopci najbardziej. Były jakiś czas temu wymieniane uszczelniacze zaworowe, zestaw cyl, tłok, pierścienie. Dotarłem to, było ok, a jak zacząłem jeździć normalnie to znowu(kiedyś już brał, niewiadomo czemu też) bierze. Jak odpale i chodzi na niskich, to w sumie nic nie widać, a jak dam mu trochę gazu, a najlepiej z 8k to chmura za mną, jak zimny biała, jak ciepły niebieska, olej mam od diesla i to przepalony, bo wszystkie zapasy ch*j wypalił. Spala litr oleju na sto, codziennie (jak jeździłem, teraz jestem podkur**ony to nie mam ochoty) musiałem mu dolewać. Miałem przypuszczenia, że pierścienie ustawiły się w jednej pozycji (znowu), ale tak nie było, to uszczelkę obsylikonowałem na 2-3mm tak żeby nie mógł ciągnąć oleju z oringu lub szpilki olejowej, nie zgadniecie - nie pomogło. Mam już tego dosyć. Dodam, że jak jadę na wyższych obrotach to chmurka jest mniejsza, a jak zwolnię i otworzę chwilowo na maksa to taka chmura, że się boję że kogoś przestraszę że mi coś je**o w moto i się pali.

Pomoże ktoś? Bo ja już mam dosyć tej 110, czekam na dostawę w MRF, ale nie stać mnie (już) na olej, to muszę jakoś się pomęczyć z tym ścierwem

Smoku97
Majster
Majster

Re: 110 bierze olej

Postautor: Smoku97 » śr 25 cze, 2014

mam to samo u siebie w 125cm ale u mnie to sa pierscienie dojechane i uszczelniacze zaworowe do wymiany, a pierscien zgarniajacy dobry jest ?? ten sprezynkowy ,moze zle zalozyles go
M.S

JeÂśli pomogÂłem to daj pomĂłgÂł
Jesli zasÂłuÂżylem na browarka to poprosze :)

LWG !!

adi9424
Majster
Majster

Postautor: adi9424 » czw 26 cze, 2014

Pierścienie są ok, wyglądają normalnie, dodam, że tłok bez brązowych przebarwień, ręce mi opadają normalnie :(

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » czw 26 cze, 2014

Przerabiałem to u siebie

1. Używany zestaw od quada w dobrym stanie wszystko 110. Po kilkuset km. przy puszczaniu gazu chmura za mną aż kocił coraz bardzej i bardziej w końcu zmieniłem pierścienie i uszczelniacze pomogł na chwilę ale potem wypalił cały olej i się zatarł.

2. NIe sprawdzieł oleju silnika ani wału to kupiłem cyl od kolegi w dobrym stanie i nowy tłok z pierścieniami Po 300km zatarł się i wał do wymiany.

3. Nowy wał tłok cylinder uszczelniacze docierałem jak bóg przykazał po kilkuset kilometrach pojechałem 10km szybciej bo zamias 55 pojechałęm 65 i zachął kopcić przy odpalaniu aż kopcił cały czasz aż jebło to wszystko w pi***

Wniosek mój jest taki, wymienisz wszstko a i tak może jebnąć kupuj od MRF a w między czasie dolewaj sobie oleju ale nie wiem zdejmij górę i lukaj w jakim jest stanie. Dodam że chyba enzo który stuntuje nie wymieniał góry tak często jak ja.
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

adi9424
Majster
Majster

Postautor: adi9424 » czw 26 cze, 2014

No nieźle, czyli nasza teza odnośnie każdej 110 i oleju jest potwierdzona :). Składam 72, które mam w częściach i jakoś się doczołgam do tego 10 lipca (dostawa w MRF).

No ale czekam też na jakieś sugestie, może ktoś miał też podobnie
A po czym rozpoznać czy to pierścienie (z widoku)? Bo niby tłok bez przebarwień, to podejrzewam, że to nie one.

taaaa dolewaj oleju, ch*j wszystkie zapasy juz wypalił <figielek>

Awatar użytkownika
Pan_czuto
Majster
Majster

Postautor: Pan_czuto » czw 26 cze, 2014

Kup se w biedronce roślinny <rotfl> .
JeÂśli PomogÂłem Kliknij PomĂłgÂł lub Postaw Browca.
Lwg!

Smoku97
Majster
Majster

Postautor: Smoku97 » czw 26 cze, 2014

wsadz pierścienie w cylinder ,jak bedą się praktycznie stykać to są okej ,luknij jeszcze na grubosc pierścienia czy nie jest cienszy niż nowy,pamietaj ze jak dojadą się pierścienie uszczelniające to momentalnie idzie w piz** pierścien zgarniający .
M.S

JeÂśli pomogÂłem to daj pomĂłgÂł

Jesli zasÂłuÂżylem na browarka to poprosze :)

LWG !!

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » pt 27 cze, 2014

110 sa bardzo awaryjne bo to wina materialow- takie jak w 50 ccm, a moc duzo wyzsza. Upg zawsze zmieniasz ? A moze nowe oringi uszczelniajace daj.

adi9424
Majster
Majster

Postautor: adi9424 » sob 28 cze, 2014

Mam obłożoną uszczelkę silikonem, tak że nawet bez oringów by było dobrze. UPG nie wymieniam zawsze. Jakoś kiedyś nie wymieniłem i dobrze jeździł, na 72 to samo

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » sob 28 cze, 2014

sylikon pod upg ? mi sylikon wypierdzi spod dekielków nawet :P upg smarujesz TYLKO towotem .

adi9424
Majster
Majster

Postautor: adi9424 » sob 28 cze, 2014

Zawsze warto spróbować, tym bardziej że moje pomysły się skończyły na te je***e 110. Co to za pojemność, no ja nie wiem. Z kolegami mieliśmy 50/72 niektórzy na kacie i bezawaryjnie, moje 72 też, aby automat od zmiany biegów nawalił (przez moją głupotę, palenia lacza w zły sposób się zachciało :D). Nikomu tego szmelcu nie polecę, jedynie 72, 120 lub 140

ETZPOWER94
Uczeń
Uczeń

Postautor: ETZPOWER94 » pt 18 lip, 2014

Panowie pytanie mam.
Wyjezdziłem moze 10l paliwa po remoncie, jak dotad nie dymił, z rury czuc czysta benzynke. Dzisiaj odpalam po 2 godzinach po jezdzie, jade obejrzalem sie do tylu, a on troche przydymil i bylo czuc spalony olej 50m i ustalo, czuc sama benzynke.
Dalej jak jezdze nie kopci wogole, tylko jak odpale zimny to potrafi zakapcic minimalnie i zasmierdzi olejem. Oleju mi jeszcze nie ubyło , ale gryzie mnie to czemu zakopcił?
Wyjezdzone 10l czyli nawet jeszcze nie dotarty

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » pt 18 lip, 2014

Po prostu china, jeśli nie będzie gorzej to taniej będzie dolewać oleju.
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
tomek1997
Uczeń
Uczeń

Postautor: tomek1997 » sob 19 lip, 2014

Też tak miałem w skuterze. Powinno ci ustać po dłuższym czacie bynajmniej tak było u mnie.

Wróć do „Pomoc”