• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

słaba prędkość v-max

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy

słaba prędkość v-max

Postautor: Smolarek » pn 07 lip, 2014

Witam ponownie wszystkich forumowiczóe i koleów po kole.
Tym razaem mam problem z prędkością max.
Motor jest po wymianie uszczeliki pod głowicą i cylkiem nowe dotarte zawory i łańcuszek rożrządu nowy gażnik wszyskio wyregulowane ładnie pali mam moc i fajnie się zbiera tylko
straciłem 10 km z prędkości max z 75- na 65 jedynie z górki szybciej jedzie. Obroty 7000 tyś, a wcześniej 8000 i więcej mówie o jężdzie na 4 biegu. do tego wyczyszczony filtr powietrza.jeszcze tylko lewe musze sprawdzić lale wszystkie sugestie chętnie przyjmę i sprawdze.

[/b]

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: słaba prędkość v-max

Postautor: Smolarek » sob 12 lip, 2014

Podniesienie iglicy nif nie dało zawory ustawił mi mechanik który składa takie jeździdła jak przyada dp polski w częściach i zajmuje sie też serwisem. Niestety lubi dziabnąć przy fuszkach i tak sobie myśle ze jak ustawiał rozrząd bo wymieniał mi łańcuszek to mógł coś spartolić. Jak sądzicie moze zapłon przestwiony albo co. Sorki.za błedy z koma pisze.:-)

Awatar użytkownika
Time Bandit
Specjalista
Specjalista

Postautor: Time Bandit » sob 12 lip, 2014

Wystarczy że przestawi się o jeden ząbek rozrząd i już nie jest to samo co było, miałem podobnie zawory wyregulowane, gaźnik także a on siły nie miał wgl. Okazało się że na kółku rozrządu był przestawiony o ząbek i zrobiłem po swojemu i silnik aż ożył :)

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Smolarek » ndz 13 lip, 2014

No dobra a jak teraz mam domo leptycznie ustalić jak jest rozrzad ustawiony zanim pojade z reklamacja

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Smolarek » śr 16 lip, 2014

Pytanie za sto punktów
A jak się ściąga tek cholerny dekielek bo mi to nie idzie i pokiereszowałem sobie głowice do okoła niego już miałem mu młotkiem ciesielskim pomóc ale ochłonąłem. <wnerw>

Awatar użytkownika
dixick
Praktykant
Praktykant

Postautor: dixick » śr 16 lip, 2014

z drugiej strony jest śruba na klucz 10 pomiędzy dwiema na klucz 8 odkręcasz i pokrywa schodzi

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Smolarek » ndz 10 sie, 2014

Witam ponownie po dłuższym urlopie.U mnie znów walka z pierdolotem.
zawory wyregulowane razem z gaźnikiem ponownie. blaszka na iglicy na środku świeca lekko czarna jak wkręcę śrubke od mieszanki bardziej motor przerywa lewego nie łapie sprawdziłem. rozrząd na moje kaprawe oko wydaje się być w porządku aczkolwiek tak jakby przestawiony o pół oczka łańcuszka chyba nie jasno pisze ale nie wiem jak to inaczej nazwać jutro może walne fote. a motor tylko 7 tyś obrotów na 4 biegu to max i 65 km/h z licznika
Przed awarią a wymienione zostały uszczeki pod cylkiem i głowicą zawory bo jeden wyciągneło i powyginało w tym samym momeńcie co wydmuchało uszczelkę pod głowicą mechanik mówił że na szczęście nie pocałowały tłoka i wymieniony łańcuszek rozrządu ze ślizgami. podmieniłem gażnik i go wyregulowałem ale osiągów nie zmieniło to wcale nie wiem co jeszcze mam sprawdzić . jutro zdemontuje filtr powietrza i zobacze jak jedzie bez niego. jeszcze tylko cewka moduł fajka i jej kabel mi zostały no i komprecha.

Poradźcie coś bo już nerwy mi siadają jeszcze troche a gnoja w rowie utopie.
Ostatnio zmieniony ndz 10 sie, 2014 przez Smolarek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: kaccerski » ndz 10 sie, 2014

a zawory szczelne masz ? :)
"Prowizorka Trzyma Lata ! "
"nie sztuka jest kupiĂŚ i jeÂździĂŚ "
JeÂśli pomogÂłem, Postaw piwo ! :)

http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t=9069

router A500 140 ccm By Kaccerski, zapraszam :D

Pozdrawiam :)

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Smolarek » pn 11 sie, 2014

Nie wiem czy są szczelne ale są nowe i docierane. a jak się sprawdza ich szczelność. zaraz będzie foto rozrządu. Dla pewności obciołem kawałek kabla od fajki tyle co do niej wchodzi i trochę maławo tam włukienek bylo tych miedzianych żekł bym skromnie.

marek00542
Weteran
Weteran

Postautor: marek00542 » pn 11 sie, 2014

Smolarek pisze:Nie wiem czy są szczelne ale są nowe i docierane. a jak się sprawdza ich szczelność. zaraz będzie foto rozrządu. Dla pewności obciołem kawałek kabla od fajki tyle co do niej wchodzi i trochę maławo tam włukienek bylo tych miedzianych żekł bym skromnie.

ściągasz całkiem głowice i nalewasz na zawory bene jeśli spierd..... oznacza że są nie szczelne

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Smolarek » pn 11 sie, 2014

Panowie piwka poleciały. A teraz najważniejsze. motoru już nie zaparkuje w rowie. :) Temat rozrządu i zaworów właśnie rozdziewiczyłem z zadowoleniem stwierdzam że rozrząd przestawiłem o ząbek bo góry bo jednak był przestawiony o jeden poniżej znaku na głowicy a zawór ssący miał luz 0,09 a wydechowy 0.08 stąd regulacja gaźnika nic nie dawała i cały czas zalewało. a taki pewien byłem kolegi mechanika który kasował ,a gówno zrobił.Moje EL FANTASTIKO leci teraz ponad 70 przy obrotach 7,5 i jeszcze dalej ciągnie ale nie miałem gdzie się bardziej rozhuśtać, górkę którą rano robił przy 60 km i zwalniał teraz robi 65 i delikatnie się jeszcze zbiera oczywiście na 4 biegu

Wielkie dzięki wszystkim <rotfl>

Temat do zamknięcia

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy

Postautor: to&owo » wt 12 sie, 2014

nie ufaj tym "mechaniorom" na przyszłość,co zrobisz sam,to jednak pewność jakaś jest :)
zamykam,powodzenia :)

Wróć do „Pomoc”