Kolejny dziwny problem z elektryka ... zaczne opisywać
Po 1, moto nie widzi akumulatora, po przekreceniu stacyjki nic sie nie dzieje dodam że aku podpięty, kable sprawdzone stacyjka bezpiecznik, akumulator kostki itp. wszystko okej.
po 2 jest ładowanie bo na pych odpala i wtedy światła świeca i na klamach jest napięcie.
po 3 tak bylo od poczatku wstawienia 4 pin regulatora od skutera, po wlaczeniu swiatel aku sie rozladowywalo a swiatla swiecily dość słabo.
po 4 kable do regulatora podlaczone to - Czerwony, Biały, żółty, zielony
po 5 został 1 kabel (czarny), po odłaczeniu od regulatora kabla zielonego pojawia się bardzo duze napięcie(popaliło postojówki przy lekkim dodaniu gazu czyli iskro daje duży prąd.
Po 6 po odłączeniu albo żóltego albo bialego kabla i złączenia któregoś z czarnym ktory nie był nigdzie podłaczony swiatła nagle nawet na niskich obrotach mocno świecą i jak dodam gazu to pewnie by sie popaliły.
po 7 dodam ze jak raz załapał aku (co widac po tym że wskazówka paliwa zaczyna działac) nawet po odłączeniu zielonego kabla zarówki paliły się odpowiednio przez chwile jak aku "był jakby wykryty przez moto" a potem już jakby z samego iskro leciało napięcie i tak do teraz .
Wiem że to strasznie pokombinowane ale próbowałem na wiele sposobów, regler jest nowy jak był nowy i dobry to podłaczyłem go tak jak dawal schemat i po właczeniu swiateł było za slabe ładowanie na aku .. a iskro jest dobry i daje odpowiednie napiecie .. ktoś jakieś pomysły bo strasznie to zagmatwane i trace głowe :c

jak podlaczam kable czerwony biały żółty i zielony i chodzi tylko że strasznie słabo światła swieca i słabe ładowanie aku jest, a jak odlacze np. mase od reglera i siedzi na 3 kablach to swieca jak głupie i ładowanie jest, ale problem siedzi w tym ze nie wykrywa akumulatora.. bo jak go zgasze to na rozruch juz nie odpale, a poznaje tez po tym ze po dodaniu gazu swiatla mocniej swieca a jak z aku jest to caly czas tak samo. wszystkie kable posprawdzane wszystko doslownie, i probowalem dzis na reglerze 5 pin i 4 piny i na chwile aku dziala a potem przestaje ..