• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Co wybrać ?

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Co wybrać ?

Postautor: Kubek! » pt 31 sty, 2014

Więc decyzja zapadła, moje następne moto będzie jednym z markowców 2t. Zastanawiam się w końcu co, jakie i gdzie brać...
Więc tak... Nie lubie motocykli o wyglądzie "ścigacza" typu nsr, rs, mito itd, więc jedyne co mogę wybrać to jakieś maszynki przypominające super moto (derbi drd, apka sx, cpi sm, peżoty, i coś tam jeszcze bo wiem że jakieś jeszcze są) lub derbi gpr "nude" (jeszcze wygląda nie najgorzej). Niestety nie mam prawka A1, więc moto zarejestrowane 125 nie pojeżdżę :/ Zostają albo 125/50 które są masakrycznie drogie, albo poprostu 50 z silnikiem AM6. Odrazu, żeby sprecyzować... Ojciec uważa, że robienie A1 się nie opłaca... Mi chyba też się tak wydaje, moto mi zostanie, żeby pojeździć gdzieś na granie, do sklepu czy coś. Jak zrobie prawko to będę autkiem śmigał gdzieś w trasy.
Tak więc chyba zostaje mi mułowate moto 50 z AM6, ale przynajmniej ma rozrusznik, normalne ładowanie i wiem że nie zgubie koła czy łańcucha na zakręcie... poza tym wygląda nie najgorzej i ma dużo szersze koła. (Doprowadza mnie to już powoli do szału to bez ustane kopanie w ogara + jeszcze brak prądu...)

Chciałbym zapytać was, czy można by jakoś ożywić to Am6 ? Cylider Airsal tech 80cm3 z korbą Tec Evolution wystarczy ? Problem w tym, że razem to kosztuje około 1000 zł... + jeszcze ewentualny gaźnik i wydech (pewnie używany, szkoda kasy na nowy ;p) i dalej nie mam pojęcia czy sprzęgło nie będzie się ślizgać... Istnieje coś takiego jak zawór wydechowy do AM6 ? Zależy mi na tym żeby to miało przynajmniej tyle mocy co ogar teraz ;)

Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Co wybrać ?

Postautor: kaccerski » pt 31 sty, 2014

trochę będziesz musiał wpakować zeby miał tyle mocy co ogar ;)
"Prowizorka Trzyma Lata ! "
"nie sztuka jest kupiĂŚ i jeÂździĂŚ "
JeÂśli pomogÂłem, Postaw piwo ! :)

http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t=9069

router A500 140 ccm By Kaccerski, zapraszam :D

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

kaccerski, ano nie mówie, że chce to zrobić kosztem złomu... :) Wydaje mi się jednak że 80cm3 z takimi modami jak opisałem miało by wystarczająco mocy :D Pytanie co ze sprzęgłem, nie będzie się ślizgać na 80cm3 ? + co z rozrusznikiem elekt. da rade zakręcić z 80cm3 ?
Stop! Teraz Kubuss !
Derbi za***rdala szybciej niÂż Katana
Nakurwiam se SendÂą
NANANANANANA !!!

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » pt 31 sty, 2014

sprzęgło może się ślizgać ,bo ono jest tam badziewiaste. wiesz kto ci pomoże ? forumowy właściciel nude ,ładnego ,bardzo dobrze porobiony ,v-max 115km/ h bodajże :))

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

speeder, któż to taki ? :D
Stop! Teraz Kubuss !

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » pt 31 sty, 2014

Jasne, że można. Jest dużo sposobów na tuning am6, tylko wiesz ile to będzie paliło? Mogę ci gwarantować, że więcej od nsr, czy nawet rs:D

Awatar użytkownika
Aro550
Specjalista
Specjalista

Postautor: Aro550 » pt 31 sty, 2014

Chcesz kupić motor który będzie miał tyle samo mocy co twój obecny i na dodatek będzie palił znacznie więcej + koszty żeby doprowadzić go do takiego stanu tylko dlatego, że masz za chude opony i nie masz ładowania. Chłopie opanuj się!

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

wk***ia mnie już ta cała czajna, tutaj zanim wyjedziesz z domu coś się je***. Kombinowania z motorkami z poziomym cylindrem już koniec ;p W crs'a żeby mu włożyć tam silnik 250 (który ch** wie jak bd tam chodził i co się będzie z nim działo) + do tego wydech (znowu sprowadzanie -,-) + znowu pi***olenie się z tymi króćcami/gaźnikami to musiałbym tyle samo wydać pewnie co na ten kit do am6...

Co do ogara to nie ma dwóch zdań, albo pójdzie w całości, albo w częściach ;p
Stop! Teraz Kubuss !

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy

Postautor: to&owo » pt 31 sty, 2014

a ja rozumiem o co chodzi. o śrubki i nakrętki z kociega kloca ,łanuchy i zębatki z gównolitu ,wahacze co buja nimi jak naćpanym krzysiem w klubie , trzeszczące plastiki , silniki ,którym o ch** wie co chodzi ,no to trzeba kochać ,ale często się nie da poprostu. chce coś ,na co wsiada i jedzie ,a nie siedzi ,grzebie ,dopiero jedzie :)

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pt 31 sty, 2014

Kubek!, Zostań przy ogarze, dobrze ci radze. najgorsza głupota jaką teraz mógłbyś zrobić to kupno kolejnej 50cc... żeby to zrobić, żeby jakoś jechało to jest spory grosz + spalanie przekraczające 6 litrów, zamiast tego możesz kupić 125/50 i się nie pierdolić.
Dobrze ci radze, to samo powtarzałem kumplowi który ogara 110cc sprzedał i kupił derbi gpr nude 50cc. sprzedał je po kilku miesiącach i żałował, że sie mnie nie posłuchał :)
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
Aro550
Specjalista
Specjalista

Postautor: Aro550 » pt 31 sty, 2014

Od kiedy to się zmienia moto na takie które będzie miało takie same osiągi. Jak już to na coś większego ;)

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Aro550, z gówna bata nie ukręcisz :)
n0r3k, chyba tak zrobie, bd szukał moto 125/50 z rotaxem i ciul ;) Nic innego na polskim rynku (sensownego) nie da się kupić :/
Stop! Teraz Kubuss !

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

Awatar użytkownika
kamil13367
Weteran
Weteran

Postautor: kamil13367 » pt 31 sty, 2014

Kubek!, starczy sprzęgło też będziesz musiał prawdopodobnie zmienić bo będzie ślizgać ale sama korba to za mało trzeba wał jeszcze łożysk c4 albo skf

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pt 31 sty, 2014

łożysk c4 albo skf

albo? wiesz o czym piszesz w ogóle?
c4 to luz, skf to firma...
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontaktowanie:

Postautor: Yautja » pt 31 sty, 2014

Ja bym zrobił ładowanie w Ogarze i się trochę przemęczył z nim, potem odpicować i sprzedać
Obrazek

Wróć do „Moto-topic”