Więc tak... Nie lubie motocykli o wyglądzie "ścigacza" typu nsr, rs, mito itd, więc jedyne co mogę wybrać to jakieś maszynki przypominające super moto (derbi drd, apka sx, cpi sm, peżoty, i coś tam jeszcze bo wiem że jakieś jeszcze są) lub derbi gpr "nude" (jeszcze wygląda nie najgorzej). Niestety nie mam prawka A1, więc moto zarejestrowane 125 nie pojeżdżę
Zostają albo 125/50 które są masakrycznie drogie, albo poprostu 50 z silnikiem AM6. Odrazu, żeby sprecyzować... Ojciec uważa, że robienie A1 się nie opłaca... Mi chyba też się tak wydaje, moto mi zostanie, żeby pojeździć gdzieś na granie, do sklepu czy coś. Jak zrobie prawko to będę autkiem śmigał gdzieś w trasy.
Tak więc chyba zostaje mi mułowate moto 50 z AM6, ale przynajmniej ma rozrusznik, normalne ładowanie i wiem że nie zgubie koła czy łańcucha na zakręcie... poza tym wygląda nie najgorzej i ma dużo szersze koła. (Doprowadza mnie to już powoli do szału to bez ustane kopanie w ogara + jeszcze brak prądu...)
Chciałbym zapytać was, czy można by jakoś ożywić to Am6 ? Cylider Airsal tech 80cm3 z korbą Tec Evolution wystarczy ? Problem w tym, że razem to kosztuje około 1000 zł... + jeszcze ewentualny gaźnik i wydech (pewnie używany, szkoda kasy na nowy
) i dalej nie mam pojęcia czy sprzęgło nie będzie się ślizgać... Istnieje coś takiego jak zawór wydechowy do AM6 ? Zależy mi na tym żeby to miało przynajmniej tyle mocy co ogar teraz 

!