• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Router ws 110ccm Jakie przełożenia ??

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
Awatar użytkownika
Gdaku
Praktykant
Praktykant

Re: Router ws 110ccm Jakie przełożenia ??

Postautor: Gdaku » sob 25 sty, 2014

Mam pz20 znajomy tez ma pz 20 i ma nekena i ma przełożenia 17 39 lub 38 i jemu to własnie ładnie leci jakieś 100km/h ale tez szybko mu sie zbiera ten moto na starcie . Tylko ze on kupił silnik 110 za jakieś 680 zł jest tu jakaś różnica pomiedzy kupionym silnikiem a przerobionym na 110 ccm ?? Moze wiecie co mam jeszcze dokupic lub ustawic aby miał lepsze osiągi ?

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » sob 25 sty, 2014

Gdaku, On ma 17/40 i chyba gaźnik 21/22 ale jemu to jakoś dziwnie dobrze chodzi, może zależy jaka skrzynia, między kupionym a przerobionym nie ma różnicy. Powiem ci że zależy jak się trafi, albo tak jak mi ( 3x zatarcie ) albo tak jak P.G ( nowy silnik i ch*** do tej pory ) albo tak jak grotowi ( przerobiony i ch*** do tej pory ) ;)
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
klemens244
Weteran
Weteran
Pojazd: chopper 125
Kontaktowanie:

Postautor: klemens244 » pn 27 sty, 2014

1. J.w. NIE MA róznicy.
2. Gazior Pz 19 jest O.K. Sprawdź dyszę gł paliwa. U mnie na 0,87 pogania b. ładnie. Faktem jest INDYWIDUALNY dobór dysz paliwa do każdej jednostki.
3. Zdawcza 15z, odbiorcza /na kole/ 38 z lub 37z-tu będziesz miał wiekszą prędkość max.
Na 14z będziesz nawijał asfalt na koła. Wybór masz dowolny. Koła są tanie, więc pobaw się, które przełożenia najbardziej Ci odpowiadają.
4. Są różne skrzynie biegów. W mod. XT tak jak a AVT masz przełożenia terenowe, czyli na wałku głównym i zdawczym w skrzyni biegów masz inną ilość zębów na biegu nr 1. Mówimy tu o przełożeniu. W mod. LK i GW masz już przełożenia "szosowe" jak w choperach na long trasy. Uniwersalność tych przełożeń kwalifikuje silnik do jego przeznaczenia.

ReallY. Są dwa typy tłoków na 52,4 mm średnicy cyla. Większy i mniejszy tłok i tak samo pierścienie . Mało kto o tym wie. Zawsze włóż same pierścienie w cylinder i zobacz jaki masz luz na zamkach. Ma być 0,5 mm max. Jeżeli będzie mniejszy to po rozgrzaniu silnika do 110 st. C pierścionki zaczynają puchnąć /rozszeżalność stali/ i tym samym zaczynamy mieć zatarcie silnika. Jak pierścionki są na styk, czyli brak przerwy na zamku, to imadełko i pilnik w łapę. I tu się kończy Twój problem.
Ostatnio zmieniony pn 27 sty, 2014 przez klemens244, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gdaku
Praktykant
Praktykant

Postautor: Gdaku » pn 27 sty, 2014

Mam jeszcze pytanie odnosnie 110 ccm mam przejechane 80 km na tym 110 i na wolnych obrotach tak 1,5 lub 2 obr kopci na czarno czego to jest oznaka bierze olej ? Gdy dam mu wiecej gazu przestaje kopcic na czarno ale jak zejdzie znowu z obrotów na takie niskie to odnowa na czarno :/ A na przełożeniach 14 46 powinien byc w ch** zrywny na starcie a mój moto taki mułowaty jest chyba ze sie myle i taki powinien byc . Prosze o odp :/ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn 27 sty, 2014 przez Gdaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
klemens244
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Jasne, że ma takie wszystkie objawy razem. Spokojnie NIE BIERZE oleju. Masz za bogatą mieszankę. Wykręć śrubę składu mieszanki jeszcze o ~1/2-1 obrotu. Tym samym dasz wiecej powietrza i wszystko wróci do normy. Musisz pobawić się tą śrubą, bo każdy silnik jest indywidualny. Na tych przełożeniach to nie tylko asfalt możesz nawijać na koła, ale podsypkę pod nim, hahahaha. Jak będziesz miał problemy ze średnimi i max. obrotami to wrócimy do tematu z iglicą i główna dyszą paliwa. Lewa w Górę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gdaku
Praktykant
Praktykant

hehehe ale tu chodzi o to ze on nie chce zwijac tego asfaltu własnie i nw od czego to jest dysze ma 85 nie ma tej mocy tak jak sie jedzie taki mułowaty jest na 1 powinien mielic jak sie gazu doda a tu nic :/ i to mnie smuci :( he he

Awatar użytkownika
klemens244
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

To chyba z poprzedniego postu wynika. Powtarzasz się chyba. Wyreguluj gaźnik i nie marudź.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gdaku
Praktykant
Praktykant

ehheeh ok . Dzieki :)

Awatar użytkownika
klemens244
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Po to są kluby, ażeby rozwiązywać swoje problemy techniczne. A czym jeździsz i co dodajesz to twoja prywatna sprawa jest. Fajnie, że mózg pracuje w tę stronę. Często zawodowi serwisanci zasięgają w klubach porad, bo NIKT ich nie przeszkoli w danej marce pojazdu. Chyba, ze firma ma podpisaną autoryzację na dana markę, ale to już kasę sypiesz jak za świeże bułeczki. Lewa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gdaku
Praktykant
Praktykant

Postautor: Gdaku » ndz 02 lut, 2014

Jaka dysza do ws 110 ccm ??
klemens244, ej a ty kupiłes silnik 110 czy przerabiałes ??
:)

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » ndz 02 lut, 2014

Gdaku, Ja sądzę że to indywidualny przypadek zostaw tę co jest i spróbuj wyregulować ja nie będzie się dało to to zmienisz dyszę. Wiesz przecież jak było u mnie w gaźniku nic nie zmieniałem i dało radę go wyregulować na 110/120 a u grota już po zmianie na 72 nie dało rady na 110 to samo a jeszcze ten ,,tjuner" przyciął igłę od gazu i podniósł ją dając podkładki <facepalm> dlatego na dystansie 30km w dwóch i cały czas na full spalił mu 1.5l wachy...
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
Gdaku
Praktykant
Praktykant

Postautor: Gdaku » ndz 02 lut, 2014

No ok ale na tw króćcu leci 60 na 4 biegu, i w dodatku muł, a założyłem ten mój króciec wielki ze łeb wchodzi do sirodka i leci 70 i na 4 biegu tez rewelacji nie ma jak ten lód stopnieje to jade odrazu do cb i zobaczysz co z tym gównem dalej robic bo juz mnie wk***ia :/ ty miałes mniejszy gaznik dysze ale ci sie za***iscie zbierał itp a tu taki totalny muł tzn na 1 i 2 jako tako a 3 i 4 to juz nie bd komentował :/

A jak tak sb pomysle ze założę 40 z na tył to przecież na 4 to bd sie musiał nogami odpychac zeby jechał bo ciul nie uciągnie :/

A grot ma dysze 70 pare bo kiedys mu założyłem i lepeij mu chodzi bo wczejniej miał jakąś małą
Ostatnio zmieniony ndz 02 lut, 2014 przez Gdaku, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gdaku
Praktykant
Praktykant

Postautor: Gdaku » pn 03 lut, 2014

Ile kompresji czy atmosfer powinno miec 110ccm ??
Bo moje 110 ma 5 atmosfer czy to dobrze ?
Jesli nie to jakie moga byc przyczyny tego ze tak mało i w kórych miescach powinienem szukac problemu ??:( Prosze o szybką odp i pomoc :(
Motocykle to nie wszystko, a bez nich wszystko jest niczym. :/

Awatar użytkownika
Volumne
Weteran
Weteran

Postautor: Volumne » pn 03 lut, 2014

Gdaku, 5 barów to bardzo mało tez tyle mam to zawór wydechowy zmieniłem kompresja się podniosła ,ale nie wiem dokładnie o ile ( miałem wypalony <troll> )
Pierścienie przepuszczają , cylinder oraz tłok porysowany zawory wypalone
Obrazek

Awatar użytkownika
Gdaku
Praktykant
Praktykant

Postautor: Gdaku » pn 03 lut, 2014

Ale ja mam 100 km przejechane dopiero na 110 docieram i juz by go ch** trafił ??
Motocykle to nie wszystko, a bez nich wszystko jest niczym. :/

Wróć do „Mechaniczne”