Nahirek, no ja sobie tego nie wyobrażam lukaszw103, na dobrze dobranym gaźniku, realne 18 km meGaS, ja ledwo gazu dam i już mam wskazówkę na plastiku Na dotarciu silnik zawsze więcej pali Mianusek, chyba bez gaźnika speeder, ja dawałem na dotarciu w pi*** ostro to teraz mam k***a taką kompresję, że mi nogę urywa ;c
meGaS, więcej pali, sam wiem bo teraz pali mi mniej
Stop! Teraz Kubuss !
Derbi za***rdala szybciej niÂż Katana
Nakurwiam se SendÂą
NANANANANANA !
Kubek!, ale przecież jak go dotarłeś to kompresja spada trochę tak czy tak. Moim zdaniem kompresja już nie jest taka sama jak na nowym silniku, a przy pałowaniu na dotarciu to kompresja znacznie spada <chyba>.
Ostatnio zmieniony pn 23 wrz, 2013 przez meGaS, łącznie zmieniany 1 raz.
Mianusek, yatosek już Ci wytłumaczył w czym rzecz CZARO, dokładnie vol.3 meGaS, aluminiowe cylindry dociera się inaczej niż żeliwne Im bardziej ostro będziesz jeździł tym kompresja będzie większa, ważne tylko żeby nie przegrzać
gdybyście mieli nikasil to moza go praktycznie wcale nie docierac i obchodzic sie z nim ostro ale w chinolach siedzi najzwyklejsza zeliwna tuleja i tak naprawde nie ma wielkiej róznicy miedzy cylindrem alu a zeliwnym poza tym ze cylinder z aluminowym uzebrowaniem troche lepiej oddaje ciepło.
oczywiscie ze ma tuleje, tak jak wszystkie 140, 150, 160 produkcji chinskiej typu stopmp, xy, lifan, zongshen...
na nikasilu to moze byc daytona czy takegawa i dlatego ceny tych silników sa troszke inne, popatrz na czesci zamienne do swojego silnika na ebayu czy na 24mx i tam wyraznie widac ze przy standardowym cylindrze jest tuleja i cena jak za chinski guwnolit ( który nie długo trafi i do mojej zabawki) jakosc nie powala ale cena robi swoje.
oczywiscie ze ma tuleje, i to czy jest to 2t czy 4t wcale o niczym nie swiadczy, nie ma reguły ze tuleja jest wstawiana do 2t czy 4t, np yamaha dt 125 ma tuleje a rd 125 przeważnie nikasil, yamaha xt 600 ma tuleje a grizzly 700 nikasil...