• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogar 900 72cc

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
cinek1998
Specjalista
Specjalista

Ogar 900 72cc

Postautor: cinek1998 » ndz 04 sie, 2013

Witam Panowie ;)
Dlugo mnie u Was nie bylo ,no ale coz...
Mam problem ,wymienilem niedawno zestaw na 72cc i oczywiscie bez klopotow sie nie obylo.
Ogar gdy jest zimny chodzi jak podupcony ,ale po przejechaniu kilku kilometrow *czyt. nagrzaniu sie ,strasznie slabnie i przerywa ,wiecej niz 55 nie chce jechac. Dysze glowna wymienialem na 75 ,gaznik regulowany ,przerwa na swiecy tez, dodam iz przy tych 50kmh strasznie slychac zaworki ...
Nie wiem ,moze zmniejszyc luzy na zaworach? Pomozcie Pany ;)

Awatar użytkownika
CZARO
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Ogar 900 72cc

Postautor: CZARO » ndz 04 sie, 2013

cinek1998, Ustaw zawory na ssący 0.05,wydechowy 0.07 bo pewnie od nich tak sałbnie ;)
Nie sztukÂą jest mieĂŚ nowy samochĂłd , sztuka jest mieĂŚ stary a Âżeby wyglÂądaÂł jak nowy...

Mercedes 190 by Czaro!

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

Postautor: Czyżu15 » ndz 04 sie, 2013

cinek1998, za mały luz na zaworach
only vag

Awatar użytkownika
cinek1998
Specjalista
Specjalista

Postautor: cinek1998 » ndz 04 sie, 2013

Za maly?? Mnie sie wydaje ,ze za duzy ,bo ustawialem 0.06/0.08. Czyli zmniejszac?

maciora1892
Praktykant
Praktykant

Postautor: maciora1892 » ndz 04 sie, 2013

Też tak miałem, zmień na 0.05 i 0.07 ja prócz tego gdyż zamontowałem nowy gaźnik PZ20 to nie wkręcał się na obroty.Co do przerywania to tylko wina gaźnika. A co do chodzenia jak czołg to własnie za duży luz.Mi się wydaje jak ci przerywa to dostaje za dużo powietrza (ja tak miałam) podniosłem iglice przez to zaczął dostawać więcej paliwa i już nie przerywał i nie szarpał podczas jazdy.

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » ndz 04 sie, 2013

maciora1892, nie mów głupot to nic nie zmieni, na pewno zmniejszenie tak minimalnie luzu nie będzie miało wpływu na pracę silnika.
Zresztą jak by był za duży to po nagrzaniu chodził by elegancko a jest inaczej.
Ja bym stawiał na za mały luz, a stukają na pewno zawory?
:)

maciora1892
Praktykant
Praktykant

Postautor: maciora1892 » ndz 04 sie, 2013

Yato pisze:maciora1892, nie mów głupot to nic nie zmieni, na pewno zmniejszenie tak minimalnie luzu nie będzie miało wpływu na pracę silnika.
Zresztą jak by był za duży to po nagrzaniu chodził by elegancko a jest inaczej.
Ja bym stawiał na za mały luz, a stukają na pewno zawory?

To ty nie mów głupot to ustaw sobie na 0,06 i 0,08 to usłyszysz , zależy jeszcze jaki to jest zestaw bo bywają lepiej wykonane i gorzej a może mówi że to stukanie zaworów a być może to jest też tak jak większość osób miało i tutaj nawet nie zaprzeczysz że tłok po rozgrzaniu stukał lekko o głowicę , zawory i trza było dać 2 uszczelki pod cylinder, i to było szczególnie na ciepłym silniku więc morze to stąd te stukanie.Jak by był za mały luz to by strzelał w gaźniku albo z wydechu gdyż zawór by się nie domykany a nawet mógł by zgasnąć.Opisz swoje doświadczenie a nie pisz następnym razem ,,maciora 1892 nie mów głupot" , najłatwiej napisac bzdura ale zawsze jakaś bzdura choć troche może zawierać prawdę.Pozdrawiam

Morze jest głębokie i szerokie... /KucaQ
Ostatnio zmieniony pn 05 sie, 2013 przez maciora1892, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 05 sie, 2013

maciora1892, ale czemu próbujesz być mądrzejszy o ludzi, którzy w przeciwieństwie do Ciebie się znają? Silnik strzela w gaźnik lub z wydechu, tylko i wyłącznie, gdy jest za duża dawka paliwa, lub jest za duży luz na wydechowym, więc to ty nie pi***ol głupot.

cinek1998, jak masz za duży luz, to przerywa, słabnie i po kilku kilosach gaśnie, ja też jak miałem ustawiony za duży luz, to po przejechaniu 500m zawory zaczęły napierdalać jak Żyd po pustym sklepie, moto nie miało mocy, a po 3 kilometrach mi zgasł.
Bayeriche Motoren Werke

maciora1892
Praktykant
Praktykant

Postautor: maciora1892 » pn 05 sie, 2013

KucaQ pisze:maciora1892, ale czemu próbujesz być mądrzejszy o ludzi, którzy w przeciwieństwie do Ciebie się znają? Silnik strzela w gaźnik lub z wydechu, tylko i wyłącznie, gdy jest za duża dawka paliwa, lub jest za duży luz na wydechowym, więc to ty nie pi***ol głupot.

cinek1998, jak masz za duży luz, to przerywa, słabnie i po kilku kilosach gaśnie, ja też jak miałem ustawiony za duży luz, to po przejechaniu 500m zawory zaczęły na***rdalać jak Żyd po pustym sklepie, moto nie miało mocy, a po 3 kilometrach mi zgasł.

Niech ci będzie jak twoim zdaniem wale głupoty nie mam zamiaru się kłócić. Czasami jak widzę jakie pierdoły piszą ludzie na tym forum to aż włosy dęba stają. ,, ale czemu próbujesz być mądrzejszy o ludzi, którzy w przeciwieństwie do Ciebie się znają?"-Właśnie widzę normalnie odra wylała z takiej ściemy. Silnik strzela w gaźnik lub z wydechu, tylko i wyłącznie, gdy jest za duża dawka paliwa"-brawo z gaźnika strzela jak jest za dużo powietrza a nie paliwa albo luz zaworowy za mały.Chce porozmawiać z kompetentną osobą i minimum wiek 18, która kończy szkołę samochodową albo już skończyła. Pozdrawiam

nie ma osoby która wszystko wie nawet ja wszystkiego nie wiem jak bym wszystko wiedział to nie zakładał bym konta na forum i nie pytał bym się o porady czasami.Ale jak widzę nie które odpowiedzi to faktycznie są fajne i widać gościu ma pojęcie ale nie które to porażka kiedyś było na pewnym forum gościu napisał że za szybko mu się tłumik nagrzewa to poleciały takie księgi mądrości że rozregulowany gaźnik , masz za wysoką temperaturę spalin itp. to nie musiałem se kabaretu włączać. A i bez wulgaryzmów typu ***** bo to małe dzieci używają już i nie jest to kulturalne szczególnie jak pisze moderator lub administrator strony.Nie chce wojny ale chyba wybuchnie.

Aha. Ja nie muszę kończyć żadnych wyspecjalizowanych szkół, mi wystarczy to czego mnie życie uczy, nic więcej mi nie potrzeba. A co do wulgaryzmów to chyba normalne, każdy człowiek ich używa, a ja nie używam ich co drugie słowo, tylko sporadycznie i jak ktoś mnie naprawdę wk***i, normalnie ich nie używam. Dziękuję, pozdrawiam. /KucaQ
Ostatnio zmieniony pn 05 sie, 2013 przez maciora1892, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Pomoc”