A to masz łatwiej je zblokować.. Kurcze nie mam klucza pneumatycznego.. zapytam później kolegi może któryś ma jak bede miał chwile czasu to spróbuje go podłączyć i odpalić zobacze czy się uda
Do blokowania magneta używam paska rozrządu z samochodu, z taką klamrą jak w pasku do spodni i wielgachnego śrubokręta, że aż o ziemie się zapiera, zasada działania taka jak na foto:
Ostatnio zmieniony śr 14 sie, 2013 przez wajs, łącznie zmieniany 1 raz.
Kurcze.. nie odkręcałem tego magneta ale kablami podłączyłem ten silnik i pod akumulator od samochodu bo mój słaby jest iskra na świecy jest.. i jeszcze jak przekrece manetką to silnik staje nie daje rady kręcić kompresja jest xd rozrząd niby dobrze ustawiony tłok w górnej pozycji i na głowicy wg znaków i krece krece a tu nic -,- dodam że świeca była sucha jak ją wykręciłem a powinna być raczej zalana nie wiem czemu niby powietrze zasysa jak rekę przykładałem zamiast filtra ale nie wiem -,-
Adrianek, Nomalne, że zasysa powietrze bo w ten sposób zasysa też paliwo ;0 wlej paliwo pod świece i zobacz czy spróbuje odpalić.Kranik odkręciłeś??A jak chcesz mieć z powrotem ładowanie to ze starego silnika przełóż dekiel z cewkami i magneto do nowego i będzie dobrze.