Jezeli mój ogar pali mi teraz 3.3l/100km czy to duzo?Czy jak zmnienie modul to bedzie szybciej jezdził bo teraz idzie tak 70km/h .Ile bedzie szedl po wymianie modulu
3.3l? Radzę wyregulować porządnie gaźnik. Powinien spalać coś koło 2l, 2.5 to już jest max, jeśli w ogóle tyle da rade wciągnąć na dobrze wyregulowanym
ale dobrze chodzi nie przerywa tylko ze pali tyle a jak trzeba wyregulowac to napiście mi jak bo ja nierobiłem jeszcze tego ,czy napewno jest odblokowany moduł orginalny . CZy to możliwe że pali tyle bo jeżdze na pełnej pizdze ale mi sie zdaje ze chyba to nie przez taką jazde bo w zimie jeżdziłem wolno i tez mi tyle palił
Ostatnio zmieniony ndz 09 cze, 2013 przez krzychu12, łącznie zmieniany 1 raz.
Raczej to wina gaźnika, nie jego regulacji.
Kumplowi na PZ20 50cc paliło 2.7 litra przy pizdowaniu, mi w tym czasie na PZ19 palił 3.5 przy spokojnej, potem na 72cc potrafiło dojść do 4 litrów.
Teraz 125cc też mi wciąga, myślę, że to wina gaźnika, jakaś wada czy cuś, bo dyszę mam, która się nawet do 50cc nie nadaje
Mi w 110 na gaźniku seryjnym oraz fultrze bez zmiany dyszy i V-MAX 65km/h a w trasie 50-55 miałem 4,5l natomiast jak dawałem cały czas w pizd* we dwuch to mi spalił na 60km około 4,5-5 litrów.