Mam problem związany z praca silnika z cylindrem 88ccm . Na luzie wkręca się na bardzo wysokie obroty i kolor świecy idealny . Problem zaczyna się podczas jazdy na jedynce wkręci się na wysokie na 2,3,i 4 już nie chce bo zaczyna przerywać v-max na 4 wynosi 70 km na zębatce zdawczej 16 zębów ( na 50 ccm zębatka zdawcza miała 14 zębów i jechał 85 km h ). Co może być nie tak
Sprawdź czy lewego.powietrza nie łapie.Wymień świece ,wyczysc gaźnik, ja tak miałem ną 72.Okazało się że malutka część komory zaworu ssacego się wykruszyla i część kompresji spierd**** ciagnol wtedy 75 gdzie na 50 cc na tych samych przelozeniach zamykalem licznik.Lecz.moje objawy były takie ze.na full obrotach 73-74 i obroty spadały nierównomiernie.Dotarłem zawór i latam dalej tylko ze osiągi się poprawiły i już obroty są ładne.
Świece mam nowa ,gaźnik był czyszczony. Jutro sprawdzę zawory filtr paliwa i powietrza jest ok . Lewe powietrze odpada bo nie dałoby się go wyregulować i na niskich obroty by falowały
Zawory wyregulowane , rozrząd przestawiłem o jeden ząbek i jeszcze gorzej i cofnąłem go z powrotem , gaźnik czysty i filtry tez ok . Próbowałem dać większa dawkę na iglicy tez nie pomogło .