Choć na prawko zapiszę się dopiero we wrześniu to samochód już udało mi się kupić. (dnia 27.VI.2015)
Możliwe, że jeszcze zmienię na coś innego na wiosnę, ale póki co zarejestrowany i nie mam zamiaru zmieniać na inny samochód

Wybór padł na Avensis ponieważ w garażu moim stoją już dwie Toyoty Corolle E11 Mamy i Brata. Po dłuższym czasie obcowania z nimi poznałem się na precyzji wykonania każdej śrubki i detalu, materiałami użytymi we wnętrzu, niezawodnością i stosunkowo niską ceną zakupu. Czemu nie E11? Nie chciałem auta 3d, a Corolla w liftbacku jest co najmniej "niezbyt ładna". Podobnie plasują się w cenie, a Avensis ma bogatszy standard wyposażenia ( Nie chcę auta bez klimatyzacji
). Ceny nie będę podawał dokładnej ale trochę ponad 5000zł 
DANE TECHNICZNE
- Silnik 1.8 110km 7A-FE
- Przebieg 157450km
- Rok produkcji 1999
- Wersja Linea Sol [Europejska]

- Skórzana kierownica
- Skórzana gałka biegów
- Wykończenie drewnem
- Klimatyzacja
- 4x Elektryczne szyby
- Podgrzewany pas przedniej szyby
- Podgrzewane lusterka
- Oryginalnie przyciemnione szyby tylne
Poniżej zdjęcia ( więcej i lepszych nie mam niestety
)jak się prezentuje:

Jeżeli nie zmienię Toyotki na co innego wiosną to przed wakacjami planowany jest montaż instalacji LPG. Robię to z bólem serca, ale mimo tego, że spalanie w mieście nie przekracza 9l/100km (silniki lean burn), to robiąc 700km w miesiącu nie zarabiając na stałe nie jestem w stanie tyle lać do niej
Miesięczny koszt benzyny +/- 300zł, a gazu maksymalnie 150zł
Wtedy Toyota zostanie ze mną przez 5-7lat 
A teraz czekam na opinie. ( wiem, że nie jest modyfikowana więc nie ma co zbytnio oceniać
,ale nie planuję większych modów, ewentualnie jak dorwę tanio felgi 16 to się kupi, a tak to tylko mechanikę będę usprawniał do ideału.
)

Auto nie ruszane szybko marnieje
![:] :]](https://forum.moto-4t.pl/images/smilies/kwadr.gif)