• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

PEUGEOT 306 by kędzior96

Zaprezentuj swoje cztery kółka.
Awatar użytkownika
kedzior96
Weteran
Weteran

Re: PEUGEOT 306 by kędzior96

Postautor: kedzior96 » wt 06 maja, 2014

z powodu że podczas postoju temperatura potrafiła podejść do 90 a podczas jazdy dość szybko opadała pomyślałem że zmienię termostat i :|
Obrazek
wtf ? <mysli>

źle czy dobrze to wygląda :)
Obrazek
Obrazek
quattro !!
a4 b5 us 2.8 q :] <okok>

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » wt 06 maja, 2014

moim zdaniem jest git z wyglądem ;)

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » wt 06 maja, 2014

Czerwone zaciski i bębny mrr :D
Każde auto u mnie takie ma. najlepszy kolor do hebli :D
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
kedzior96
Weteran
Weteran

KucaQ, pavaczek, bałem się że będzie mocno wiochą zalatywać :) ale lepsze takie jak obdarte z farby i zalatujące rudą X,X <luzik>
quattro !!

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » wt 06 maja, 2014

dobrze jest :D ja bym zegar podświetlił białbym ledem :)

Awatar użytkownika
kedzior96
Weteran
Weteran

speeder, w planach mam podświetlanie zegarów barwy czerwonej bądź zielonej :) zależy ile przyjdzie żarówek tej i tej barwy :)

z nudy okleiłem kilka detali na desce rozdzielczej w carbonie, :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mi się podoba :) a wam?
quattro !!

Awatar użytkownika
Volumne
Weteran
Weteran

Postautor: Volumne » wt 06 maja, 2014

Podoba mi się ,bardzo fajnie to obklejasz ja bym zrobił jakieś "fiku miku" Napiszesz mi jak robisz tak dokładnie ? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
kedzior96
Weteran
Weteran

Volumne, rozgrzewam suszarką folię, i powoli naklejam, trochę monotonna praca jak są jakieś zagłębienia, wzniesienia itp bo trzeba naciągnąć, oderwać naciągnąć i tak do skutku aż będzie gicior :) ale podczas naklejania oczywiście cały czas rozgrzewam, tak czy siak potrzebna jest pomoc osoby która będzie nagrzewać bo nie mam 3 ręki :D + do tego dobry nożyk i oklejam, wycinam to co zbędne i poprawiam krawędzie cały czas ogrzewając, choć często ostudzam folię bo jak się za mocno nagrzeje przy krawędziach to odłazi i trzeba to na zimno poprawiać :) a i podczas naklejania nie naciągam jej tylko powoli naklejam bo jak naciągniesz za bardzo to ona wystygnie i odejdzie trochę na krawędziach :)
quattro !!

Awatar użytkownika
Volumne
Weteran
Weteran

Postautor: Volumne » wt 06 maja, 2014

Panie dzięki ! Jak ja obklejam sam to podgrzewam suszarką szybko kłade niby wygładzam kłade prosto i tak wychodzi nadprogramowy materiał w połowie przedmiotu obklejanego .
Obrazek

Awatar użytkownika
kedzior96
Weteran
Weteran

Postautor: kedzior96 » ndz 18 maja, 2014

który lepiej wygląda ? ten z pomalowanym zderzakami ? bo mam mętlik w głowie <shock>
Obrazek

link do dużej foty http://naforum.zapodaj.net/e59b4dee8a7c.jpg.html
quattro !!

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 19 maja, 2014

Jak czerń na zderzaku nie jest wypłowiała od słońca, to zostaw czarne :)
U mnie w Astrze wystarczy raz na miesiąc przejechać czernidłem i zdesie jak nowe, a tym bardziej na w miarę ciemnym kolorku, to się tak nie odznacza że sa nielakierowane. Ja bym zostawił czarne :)
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
Volumne
Weteran
Weteran

Postautor: Volumne » pn 19 maja, 2014

Ja również bym zostawił czarne. Jak masz matowe opalarką przeleć ale nie trzymaj w jednym miejscu .
Plastiki w ten sposób robiłem w Citroen Berlingo 97 rok oraz Renault Master bo miał wypłowiałe i miał znowu czarny kolor na długi okres czasu :)
Obrazek

Awatar użytkownika
trol266
Majster
Majster

Postautor: trol266 » pn 19 maja, 2014

Ale z modelem trafiłeś w mój gust...
od kilku ładnych lat interesuje sie 306kami, mam w domu jedna, i kuuuupe czasu spedzam na forum 306... I zaluje, ze nie widzialem tego topicu wczesniej..
Bo np olej do skrzyni tylko i wyłącznie esso BV, przy innych biegi zczasem wchodza jak w traktorze, lubią sie lozyska wysypac... Taka przypadłość..
Tylko nie pokrzywdź go za mocno, bo widze ze w niektórych kierunkach budzi sie w tobie golfiarz... ;p
Na przód dawaj zderzak Ph3 z okrągłymi halogenami, w kolor... Jest o niebo ladniejszy, odmladza auto... I lampy frontserie bez ryfli, jak myślisz o lottce to tylko orginał, z XS'a, tak samo nakladki na progi seryjne. Auto odrazu inne :)
aha, jeszcze jedno....
sprawdź, czy masz tylne lewe nadkole. na 95% go nie masz, i caly syf z kola leci az pod sam dach slupkiem. Jak nie masz plastikowego nadkola, to zdejmij plastik z lewego słupka w bagazniku. ostrzegam przed mozliwością utraty przytomności. to jest choroba 306, mojej tez.
jak tylna belka wygląda? Trzyma kąty? Lewe kolo nie stoi bardziej / niż I ?

Awatar użytkownika
kedzior96
Weteran
Weteran

Postautor: kedzior96 » wt 20 maja, 2014

trol266 pisze:Tylko nie pokrzywdź go za mocno, bo widze ze w niektórych kierunkach budzi sie w tobie golfiarz... ;p
Na przód dawaj zderzak Ph3 z okrągłymi halogenami, w kolor... Jest o niebo ladniejszy, odmladza auto... I lampy frontserie bez ryfli, jak myślisz o lottce to tylko orginał, z XS'a, tak samo nakladki na progi seryjne. Auto odrazu inne :)
aha, jeszcze jedno....
sprawdź, czy masz tylne lewe nadkole. na 95% go nie masz, i caly syf z kola leci az pod sam dach slupkiem. Jak nie masz plastikowego nadkola, to zdejmij plastik z lewego słupka w bagazniku. ostrzegam przed mozliwością utraty przytomności. to jest choroba 306, mojej tez.
jak tylna belka wygląda? Trzyma kąty? Lewe kolo nie stoi bardziej / niż I ?

co do golfiarza to może tego nie będzie wpadnie tylko podświetlanie środka po otworzeniu drzwi (podoba mi się ten bajer, dość ładnie to wygląda jak na mój gust, okleiłem z jednego względu ten element na desce rozdzielczej, stracił swój blask :/ ) i w sumie przyciemnię szyby bo w każdym aucie to robiłem z jednego względu, nikt nie patrzy co mam w środku :)
właśnie ten zderzak jest strasznie drogi i kurde nie mam na niego narazie kasy :/

a co nadkola to go nie było ale już wstawione i zalęgły się korniki w klapie które będę naprawiać, wytnę uszkodzony element i wspawam nowy, obecnie nie mam samochodu w domu od jakiś 2 tygodni <wnerw>, belka jest nowa i w sumie jakoś nie zwracałem na to uwagi :)

co do lotki to może wpadnie taka bo mogę mieć za 40zł :) Obrazek

@ Zauważyłeś pewnie gałkę zmiany biegów, tak tak wiem, nie moja robota, szukam oryginalnej gałki bo jakiś pacan skrócił drążek i uwalił go trochę i dał takie łajno, :(
Ostatnio zmieniony wt 20 maja, 2014 przez kedzior96, łącznie zmieniany 1 raz.
quattro !!

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » pn 26 maja, 2014

kedzior96, co do lotki <rzygi> <we>
Nie baw się w to, każdy ma swój gust ale wdłg. mnie tylko zepsujesz wygląd auta i poczynisz "wieś tjuning" coś typu zderzak z laminatu <troll>
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Wróć do „Nasze samochody”