• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Zimowe małe zmiany (wydech,gaźnik)

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
oski77
Specjalista
Specjalista

Zimowe małe zmiany (wydech,gaźnik)

Postautor: oski77 » pn 11 lis, 2013

Panowie mam 2 sprawy ;] Mam gaźnik ten PZ20 i co jak motór przechyle to benzyna leci ;] Gadałem ze znajomym mechanikiem, powiedział, że mam syf w gaźniku :D No to mówie git i ide robić gaźnik , rozbieram komore pływakową, a tu sie okazuje, że jeden pływak się uj**ał :D Próbowałem to gówno przylutować ale nie trzyma to ;/ teraz już furmanka nie chce odpalić :3 Mam jeszcze 2 problem , otóż kiedyś j*b*ął mi uchwyt wydechu i w żaden sposób nie moge dorobić na tyle dobrego aby wszystko symetrycznie sie zachowało. Szpilki co chwile urywają się i przez to 2 głowice mam, a puszka obciera o śrubę amortyzatora , więc chce troche udoskonalić furmane. Jaki proponujecie gaźniczek ? ;> Myśle nad jakim wydeszkiem typu "Mugen" :D jak kupię tą puszke to dostane jakieś uchywty czy coś ?;>

Awatar użytkownika
Mikimi
Majster
Majster

Re: Zimowe małe zmiany (wydech,gaźnik)

Postautor: Mikimi » pn 11 lis, 2013

oski77, po pierwsze to powiedz o jaki motorower/skuter/motocykl chodzi. Po drugie stosowałeś kilka podkładek lub/i nakrętkę jako podkładek dystansowych ? Chyba że nie możesz spasować na długość tłumika to wtedy weź jakiś płaskownik 2 dziury przewierć i będziesz miał idealne rozwiązanie. Co do gaźnika nie mam pojęcia jakie tam są "pływaki".

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pn 11 lis, 2013

do 72cc max 22mm.
mugen wygląda ch**owo bo to tłumik samochodowy, niewiem kto wymyślił, żeby go zakładać do ''motocykli'' bo przeważnie zakładają go tylko w pierdzochach.
a skoro nie umiesz wyspawać porządnego uchwytu, to tym bardziej nie przyspawasz ''mugena'' do rury wydechowej ani do niczego nie zamocujesz.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

oski77
Specjalista
Specjalista

kto powiedział , że nie umiem wyspawać porządnego wydechu ? :) Widze kolego, że lubisz robić z siebie znawce na każdy temat i dopiekać innym w najmniejszym stopniu :P Mugen jako tatko najgorszy nie jest . China, którą posiadam to ferro 901 110cc :D Moge troche go poprzerabiać i sie z nim pobawić , bo i tak NSR-ką jeżdże dopóki śnieg nie sypnie :D zaraz podam fotke tych pływaków czy co to jest :D
http://zapodaj.net/images/a75274a6c3610.jpg

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

link nie działa.
skoro nie umiesz prostego uchwytu zrobić, to podejrzewam, że i wydechu nie umiesz przyspawać... gdzie ci dopiekam? mówie jak jest. sam napisałeś, że nie umiesz uchwytu zrobić.

oski77
Specjalista
Specjalista

"..otóż kiedyś j*b*ął mi uchwyt wydechu i w żaden sposób nie moge dorobić na tyle dobrego aby wszystko symetrycznie sie zachowało.." Pisze tu gdzieś , że nie umiem ? Pisze, że nie moge ! Znajomy mechanik co pracuje w serwisie Hondy, też próbował dospawać odpowiedni uchwyt, ale nie wystarczał taki. Dobra, ty już nic nie odpowiadaj , niech ktoś inny napisze porady a nie krytyki :)

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

zabronisz mi? poprostu odradzam ci mugena, a ty od razu z mordą, jak wszyscy którym napisze, że coś co im sie podoba mi się nie podoba... radze uważać.

oski77
Specjalista
Specjalista

Ale człowieku, Ty nie piszesz spokojnie , ty napiszesz w taki sposób aby wkurzyć człowieka i uznać, że nic nie umie tak jak to zrobiłeś w moim przypadku. Ja jak i inni użytkownicy tego forum, własnie to zauważyli. I tb radze uważać, bo w końcu zbierzesz tyle skarg, że ci zabiorą moda.

nie strasz nie strasz, bo sie ... / norek
Ostatnio zmieniony pn 11 lis, 2013 przez oski77, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 11 lis, 2013

oski77, przywitaj się z kilkoma innymi osobami, bo widzę, że jesteś w grupie, która uważa moderatorów za wyższość i karci ich. Pozdrawiam serdecznie! ;)

A poza tym zrobić uchwyt do wydechu to taka prościzna, że masakra, bierzesz długi płaskownik, owijasz go wokół tłumika, na końcach wiercisz dziury i przykręcasz na miejsce - to jest dowód, że nie potrafisz zrobić, a tym bardziej wymyślić dobrego uchwytu.
Bayeriche Motoren Werke

oski77
Specjalista
Specjalista

kiedyś ten sposób próbowałem i taki uchwyt szybko sie rozleciał, może za słaby płaskownik był. Oryginalny uchwyt był zagięty pod odpowiednim kątem. Jak sie pisze, to sie wydaje, że dorobić uchwyt do tego chinola to prosta rzecz :)

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Płaskownik 3mm i wszystko, wiadomo, że jak zrobisz z puszki po piwie, to je*nie za kilka km, ale jak zrobisz z porządnego płaskownika, to nie ma prawa pęknąć.
Bayeriche Motoren Werke

oski77
Specjalista
Specjalista

no zobaczymy jutro w takim razie ;) poprzedni nie był z puszki po browarze :) Problem jest taki, że stary uchwyt miał odpowiedni kąt nachylenia całej puszki, przez co nie było obciążenia na szpilki.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

U kumpla w mugenie robiliśmy mocowanie właśnie z płaskownika 3mm, przyspawaliśmy go pod odpowiednim kątem i lata. Skoro Ci stale pęka, to może spróbuj dać jakieś gumy pod mocowanie?
Bayeriche Motoren Werke

oski77
Specjalista
Specjalista

Panie, ja już wszystkie metody wypróbowałem ,nawet uszczelki sylikonowe porobiłem, dystanse itp :D ten chińczyk jest nie do ogarnięcia :D miałem RX-a wcześniej, cały silnik remontowałem ,całego od podstaw składałem i też była masa problemów ,ale ten chinol to nie okiełzana bestia :D

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » pn 11 lis, 2013

http://www.pitbikemrf.pl/index.php/virtuemart/wydech Masz dwie końcówki ;)

Mocowanie jest łatwo zrobić ale trzeba to przeyśleć i wymierzyć wszystko.
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Wróć do „Pomoc”