razor500 pisze:Cześć. Mam taki problem, bo zajmuję się skuterem, który bardzo ciężko palił. Okazało się, że kompresja była słaba i po rozbiórce ujrzałem pierścień przypieczony do tłoka. Postanowiłem wymienić cylinder na 80ccm. Skuter odpala bez problemu jak już ruszy z miejsca to przyspiesza tak jak przystało na 80 tylko, że chyba go zalewa, bo jak gaz dam do samego końca to tak jakby gaśnie i zwalnia. Ruszyć nim to w ogóle tragedia. Po dodaniu gazu żeby ruszyć przez 2-3 sekundy tak jakby przerywa czy nie wiem jak to nazwać(mi to się kojarzy ciepłym motorowerem na włączonym ssaniu) i dopiero zaczyna ruszać. Ma ktoś jakieś ciekawe pomysły? Rozrząd ustawiony prawidłowo, zawory 0.06 i 0.08 poziom pływaka też jest dobry śrubką od mieszanki też tego się nie da pozbyć. Aha i próbowałem też na nowej świecy ale bez efektów.

dzikilopez pisze:bury159753, BEZEDURA z tymi zaworami .
razor500, Kopaj w gaźniku, wymieniałeś dysze? Filtr powietrza zmieniłeś? Ściągnij go i zobacz jak bez niego. Co to za skuter?

hmm.. a z kim ja pisze? nie przypadkiem z adminem?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości