• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Regulacja gaźnika Ogar 900 R

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Vito Corleone

Regulacja gaźnika Ogar 900 R

Postautor: Vito Corleone » pt 02 sie, 2013

Witam, po wymianie modułu na odblokowany dalej idzie te 45km/h, więc trzeba wyregulować gaźnik, lecz nijako mi to idzie. Zauważyłem, że podczas postoju na luzie najwyższe obroty łapie gdzieś w 3/4 obrotu manetki, jak przekręcę na 4/4 to słabną. I tu pytanie wiem, że przy regulacji trzeba podkręcić obroty, wkręcić śrubkę od mieszanki i następnie ją wykręcać, tylko jak bardzo trzeba podkręcić tą od obrotów? Z góry przepraszam, jeśli coś niejasno napisałem :)
„[...] nie ma w Âżyciu wiĂŞkszej naturalnej korzyÂści niÂż przecenianie przez wroga naszych wad, poza niedocenianiem przez przyjaciela naszych zalet.”

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Regulacja gaźnika Ogar 900 R

Postautor: Bumek » pt 02 sie, 2013

Najpierw sprawdź kolor świecy, jak będzie czarna, to wykręcaj po trochu śrubkę i sprawdzaj czy kolor jest brązowe. Jak będzie srebrna, to wkręcaj i patrz czy będzie brązowy. Przy okazji wkręcaj lub wykręcaj śrubkę od obrotów, tak żeby nie gasł i żeby obroty nie były za wysokie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Vito Corleone

Postautor: Vito Corleone » sob 03 sie, 2013

Jednak chciałem sprawdzić jeszcze mój moduł i mam pytanie czy we wszystkie sloty w kostce powinien wchodzić kabelek, bo u mnie jeden slot jest pusty.
Załączam foto:
Obrazek
Ostatnio zmieniony sob 03 sie, 2013 przez Vito Corleone, łącznie zmieniany 1 raz.
„[...] nie ma w Âżyciu wiĂŞkszej naturalnej korzyÂści niÂż przecenianie przez wroga naszych wad, poza niedocenianiem przez przyjaciela naszych zalet.”

wajs
Specjalista
Specjalista

Postautor: wajs » sob 03 sie, 2013

Tak ma być.

Awatar użytkownika
Vito Corleone

Postautor: Vito Corleone » pn 05 sie, 2013

Ostatnio niedziela była i nie miałem czasu się zająć regulacją, a po drodze wyskoczył następny problem, z którym muszę się uporać. Otóż światło w tylnej lampie mi nie świeciło (zaznaczone na foto które). Okazało się, że 3 kabelki są odłączone (dzięki obrazkowi lampy wiem, jak je podłączyć, ale nie wiem jak mam przymocować ten zielony z żółtym paskiem tam do środka i z jakim miejscem powinien się on stykać.

Obrazek

Obrazek

Wróć do „Pomoc”