• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Jaki wał i gdzie kupić?

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Michu1208
Specjalista
Specjalista

Jaki wał i gdzie kupić?

Postautor: Michu1208 » pn 29 lip, 2013

Witam.Mam cylinder 72 ccm to złozenia silnika w moim Gb Streecie potrzebuje wał , wiem że od 50 wał wystarczy , ale wole dołozyć pare groszy i kupić wzmocniony.
Kupował ktoś już wał?
Gdzie kupic?

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Re: Jaki wał i gdzie kupić?

Postautor: Kubek! » pn 29 lip, 2013

Michu1208, zakładaj na wale od 50 i nie pi***ol... Nie ma wzmocnionego wału, jest tylko pic na wodę ( Wzmacniany wał kosztowałby pewnie z 400 zł ;) )
Stop! Teraz Kubuss !
Derbi za***rdala szybciej niÂż Katana
Nakurwiam se SendÂą
NANANANANANA !!!

Awatar użytkownika
CZARO
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: CZARO » pn 29 lip, 2013

Michu1208,

kładź oryginalny.Spokojnie wytrzyma ;)
Ostatnio zmieniony pn 29 lip, 2013 przez CZARO, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie sztukÂą jest mieĂŚ nowy samochĂłd , sztuka jest mieĂŚ stary a Âżeby wyglÂądaÂł jak nowy...

Mercedes 190 by Czaro!

Awatar użytkownika
StreetoOo
Weteran
Weteran

Postautor: StreetoOo » pn 29 lip, 2013

Jak coś mam oryg. wał w dobrym stanie na sell. 72 na 100% wytrzyma :)
Pozdrawiam LwG

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » pn 29 lip, 2013

Michu1208, Ja pałuję silnik na 88 na seryjnym wale, kręcę po 11k i jak dotąd nie ma najmniejszego luzu na nim. Teraz odesłałem go do "odchudzenia" dodatkowo żeby lepiej się wkręcał. Kładź 72 na serii i się nie zastanawiaj.
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Michu1208
Specjalista
Specjalista

Postautor: Michu1208 » pn 29 lip, 2013

Ok dzieki wielkie za odpowiedzi , tu mam sklep z wałami oto oferta:
http://motor-x.pl/product/list?q=wa%C5% ... chType=all

Sa 3 wały
1- 90 zł
2-134 zł
3- 135 zł

Który brać , czym to sie może róźnic??
Może kupował ktoś tani wał , jak sie sprawuje?

Awatar użytkownika
CZARO
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: CZARO » pn 29 lip, 2013

Michu1208, Kasa wyrzucona w błotko ;)
Nie sztukÂą jest mieĂŚ nowy samochĂłd , sztuka jest mieĂŚ stary a Âżeby wyglÂądaÂł jak nowy...

Mercedes 190 by Czaro!

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 29 lip, 2013

Te droższe pewno są do 110 :p
Bayeriche Motoren Werke

maciora1892
Praktykant
Praktykant

Postautor: maciora1892 » wt 30 lip, 2013

Chłopie nie kupuj sobie nowego wału bo ci jest nie potrzebny. Twoja kasa jak chcesz to wydasz ale wiedz że nawet niektórzy nie wiedzieli mieli wybite 49cm a kupili zestaw 72 tutaj ściągają stary cylek i się okazuje że fabrycznie było zamontowane 72cm i wcale nie był montowany jaiś inny wał specjalnie wzmocniony itp.Ja mam 72 i ten wał spoko wytrzymuje bo one są już seryjnie przystosowane pod troszkę większą pojemność wo gule nie ma czegoś takiego jak wał po 72cm jak się kogoś tak zapytasz to cie wyśmieje jak będzie porządny gościu uczciwy a jak będzie pychy na kasę to ci manko zrobi w głowie i wciśnie wał wzmocniony który jest pod 110cm. Zrobisz jak chcesz według mnie zakładaj na ten i nie wydawaj zbędnie kasy bo morze na coś innego ci się przyda.

lukaszw103
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: lukaszw103 » wt 30 lip, 2013

Pod zadnym pozorem nie kupuj innego wału ja piłowałem silnik na 72cc później 88cc a teraz wyjołem wał bo 110cc robiłem a na wale żadnych luzów , przebieg 9k w tym 5k na więcej niż 50cc.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » wt 30 lip, 2013

Wał dopiero zmieniasz pod 110ccm, ale tylko dlatego że ma dłuższy korbowód. Ten od 110 też nie jest wcale wzmocniony pod żadnym względem, po prostu jest dłuższy. Wału do 72ccm nigdy nie zmieniasz.
modó³ wm mugen sport cdti

Michu1208
Specjalista
Specjalista

Postautor: Michu1208 » wt 30 lip, 2013

maciora1892 pisze:Chłopie nie kupuj sobie nowego wału bo ci jest nie potrzebny. Twoja kasa jak chcesz to wydasz ale wiedz że nawet niektórzy nie wiedzieli mieli wybite 49cm a kupili zestaw 72 tutaj ściągają stary cylek i się okazuje że fabrycznie było zamontowane 72cm i wcale nie był montowany jaiś inny wał specjalnie wzmocniony itp.Ja mam 72 i ten wał spoko wytrzymuje bo one są już seryjnie przystosowane pod troszkę większą pojemność wo gule nie ma czegoś takiego jak wał po 72cm jak się kogoś tak zapytasz to cie wyśmieje jak będzie porządny gościu uczciwy a jak będzie pychy na kasę to ci manko zrobi w głowie i wciśnie wał wzmocniony który jest pod 110cm. Zrobisz jak chcesz według mnie zakładaj na ten i nie wydawaj zbędnie kasy bo morze na coś innego ci się przyda.

Musze kupić nowy wał po sworzeń załapał i zatarł sie , nie można wyjąć z wału , jak stukniesz w to mlotkiem to pogniesz a szkoda kasy na uszczelki i simeringi wole odrazu to kupić.

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Postautor: Kubek! » wt 30 lip, 2013

Michu1208, kup jak najtaniej... Na jedno kopyto czajnole to klepią... Tylko chytre polaczki napiszą, że jest wzmocniony i już 100 zł drożej.
Stop! Teraz Kubuss !

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

maciora1892
Praktykant
Praktykant

Postautor: maciora1892 » wt 30 lip, 2013

Michu1208 pisze:
maciora1892 pisze:Chłopie nie kupuj sobie nowego wału bo ci jest nie potrzebny. Twoja kasa jak chcesz to wydasz ale wiedz że nawet niektórzy nie wiedzieli mieli wybite 49cm a kupili zestaw 72 tutaj ściągają stary cylek i się okazuje że fabrycznie było zamontowane 72cm i wcale nie był montowany jaiś inny wał specjalnie wzmocniony itp.Ja mam 72 i ten wał spoko wytrzymuje bo one są już seryjnie przystosowane pod troszkę większą pojemność wo gule nie ma czegoś takiego jak wał po 72cm jak się kogoś tak zapytasz to cie wyśmieje jak będzie porządny gościu uczciwy a jak będzie pychy na kasę to ci manko zrobi w głowie i wciśnie wał wzmocniony który jest pod 110cm. Zrobisz jak chcesz według mnie zakładaj na ten i nie wydawaj zbędnie kasy bo morze na coś innego ci się przyda.

Musze kupić nowy wał po sworzeń załapał i zatarł sie , nie można wyjąć z wału , jak stukniesz w to mlotkiem to pogniesz a szkoda kasy na uszczelki i simeringi wole odrazu to kupić.

To trza było tak odrazu :] .To tak ja bym kupił seryjny nowy po prostu i wsadził bo tak ogólnie do 72 nie dostaniesz specjalnego wału.Nie wiem do końca jak wyglądają te wały pod 110 bo jeżeli jest on tylko wzmocniony a długościowo nie odbiega od seryjnego z 50-tki to lepiej wówczas ten od 110cm wsadzić gdyż a nuż morze kiedyś najdzie cie chęć na 110cm to nie trzeba będzie wymieniać wału bo juz będzie wsadzony ale to niech się wypowie ten kto przerabiał na 110cm czy długościowi są takie same.
Ostatnio zmieniony wt 30 lip, 2013 przez maciora1892, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Postautor: Kubek! » wt 30 lip, 2013

Michu1208, słuchaj... Jak masz kupować wał, to kupuj wał na 110 (dłuższy) I pakuj w ten silnik zestaw 110 :D
Stop! Teraz Kubuss !

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

Wróć do „Pomoc”