Witam.Mam cylinder 72 ccm to złozenia silnika w moim Gb Streecie potrzebuje wał , wiem że od 50 wał wystarczy , ale wole dołozyć pare groszy i kupić wzmocniony.
Kupował ktoś już wał?
Gdzie kupic?

)
!

modó³ wm mugen sport cdti

maciora1892 pisze:Chłopie nie kupuj sobie nowego wału bo ci jest nie potrzebny. Twoja kasa jak chcesz to wydasz ale wiedz że nawet niektórzy nie wiedzieli mieli wybite 49cm a kupili zestaw 72 tutaj ściągają stary cylek i się okazuje że fabrycznie było zamontowane 72cm i wcale nie był montowany jaiś inny wał specjalnie wzmocniony itp.Ja mam 72 i ten wał spoko wytrzymuje bo one są już seryjnie przystosowane pod troszkę większą pojemność wo gule nie ma czegoś takiego jak wał po 72cm jak się kogoś tak zapytasz to cie wyśmieje jak będzie porządny gościu uczciwy a jak będzie pychy na kasę to ci manko zrobi w głowie i wciśnie wał wzmocniony który jest pod 110cm. Zrobisz jak chcesz według mnie zakładaj na ten i nie wydawaj zbędnie kasy bo morze na coś innego ci się przyda.

!
Michu1208 pisze:maciora1892 pisze:Chłopie nie kupuj sobie nowego wału bo ci jest nie potrzebny. Twoja kasa jak chcesz to wydasz ale wiedz że nawet niektórzy nie wiedzieli mieli wybite 49cm a kupili zestaw 72 tutaj ściągają stary cylek i się okazuje że fabrycznie było zamontowane 72cm i wcale nie był montowany jaiś inny wał specjalnie wzmocniony itp.Ja mam 72 i ten wał spoko wytrzymuje bo one są już seryjnie przystosowane pod troszkę większą pojemność wo gule nie ma czegoś takiego jak wał po 72cm jak się kogoś tak zapytasz to cie wyśmieje jak będzie porządny gościu uczciwy a jak będzie pychy na kasę to ci manko zrobi w głowie i wciśnie wał wzmocniony który jest pod 110cm. Zrobisz jak chcesz według mnie zakładaj na ten i nie wydawaj zbędnie kasy bo morze na coś innego ci się przyda.
Musze kupić nowy wał po sworzeń załapał i zatarł sie , nie można wyjąć z wału , jak stukniesz w to mlotkiem to pogniesz a szkoda kasy na uszczelki i simeringi wole odrazu to kupić.
.To tak ja bym kupił seryjny nowy po prostu i wsadził bo tak ogólnie do 72 nie dostaniesz specjalnego wału.Nie wiem do końca jak wyglądają te wały pod 110 bo jeżeli jest on tylko wzmocniony a długościowo nie odbiega od seryjnego z 50-tki to lepiej wówczas ten od 110cm wsadzić gdyż a nuż morze kiedyś najdzie cie chęć na 110cm to nie trzeba będzie wymieniać wału bo juz będzie wsadzony ale to niech się wypowie ten kto przerabiał na 110cm czy długościowi są takie same.

!Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości