• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Mało mocy Keeway leone diavolo 50

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
JAju135

Mało mocy Keeway leone diavolo 50

Postautor: JAju135 » pn 22 lip, 2013

Witam! Sprawdziłem juz chyba wszystko i dalej mój leonek nie ma odpowiedniej mocy :/ cylinder i głowicę mam 80ccm a pozatym nic nie zmieniane... Znajomi powiedzieli że trzeba załozyc większe dysze. Mam oryginalną 70 a gdy wstawiłem 80 to mi go zalewa :/ jedyne co pozostało to sprawdzic kompresje bo jak sprawdzałem palcem to jakby słaba była :/ bo problem jest taki że z górki i z wiatrem w plecy to do 70 dojdzie ale pod wiatr to ledwo 45 i więcej nic :/ strasznie mało mocy ma :/ mojego kolegi router ws 50 jest bardziej zrywny mocniejszy i szybszy mimo że jest to 50 :/ więc jak myslicie? zdjąc głowicę i cylinder i sprawdzic pierscienie na tłoku i sam tłok? bo raczej to przez to nie ma kompresji prawda?

racing123
Specjalista
Specjalista

Re: Mało mocy Keeway leone diavolo 50

Postautor: racing123 » pn 22 lip, 2013

Sprawdź luzy zaworowe. Jak ściągniesz głowice to sprawdź czy zawory są nie wypalone i zobacz też czy masz odpowiednio rozrząd ustawiony no a potem pierścienie. Jak by co to pisz tu albo na GG. :) ;)

A przy okazji, jakim cudem można sprawdzić kompresje palcem? :D

A przy okazji to jest opcja "edytuj" /Bubles
Ostatnio zmieniony pn 22 lip, 2013 przez racing123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Re: Mało mocy Keeway leone diavolo 50

Postautor: ReallY » pn 22 lip, 2013

Jak już to 72 ale niepotrzebnie się czepiam. Rozumiem że od nowości jest twój i nie zmieniałeś przełożeń? Wszystko sprawdziłeś czyli co? Luzy zaworowe gaźnik czyściłeś regulowałeś? Jeśli nie to zrób to jeśli tak to zdejmij głowicę i zobacz co tam słychać ;)
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Wróć do „Pomoc”