• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Nie wkręca się na wysokie obroty Ogar 900

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Dawid35892
Majster
Majster

Nie wkręca się na wysokie obroty Ogar 900

Postautor: Dawid35892 » sob 29 cze, 2013

Witam a więc tak przeskoczył mi rozrząd o jeden ząbek w ogóle nie miał nic siły nie dało się nim jechać no już wiedziałem co jest grane rolka spadła na napinacza i trzeba było wymienić cały napinacz ustawiłem od nowa rozrząd na znaki jak ma być wszystko ładnie pięknie a tu j*b cieknie paliwo z gaźnika rozebrałem gaźnik była to wina uszczelki wymieniłem i zamontowałem stożkowy filtr powietrza pierwsze odpalenie no fajnie ja chce go wkęcić na większe obroty ale tak dochodzi do 7 tyś i dalej nie chce już kombinowałem ze świecą z gaźnikiem, i podstawowymi rzeczami ale nic nie pomaga i tu rodzi się moje pytanie co to może być ?? Założony mam zestaw 72 ccm stożkowy, filtr powietrza i tyle z mechanicznego. A odpalać odpala zawsze z 1 nie ma znaczenia czy ciepły czy zimny komprecha też jest bardzo dobra więc pogięte zawory odpadają

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Re: Nie wkręca się na wysokie obroty Ogar 900

Postautor: ReallY » sob 29 cze, 2013

Ustawiałeś zawory? Jeśli tak to pokombinuj jeszcze z iskrą cewka fajka moduł, nigdy nie wiadomo ;)
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
Shark
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Shark » ndz 30 cze, 2013

Sprawdź luzy zaworowe, sprawdz czy ci się nie odkręciła śrubka od zaworu, ja tak miałem i mi mulił i nie wchodził więcej jak na 5k rpm. Rozbierz gaźnik na części pierwsze i przedmuchaj kompresorem. Sprawdź świecę, jak i jej kolor. Może masz źle ustawioną iglice w gaźniku. Spróbuj na innym module zapłonowym, sprawdź czy nie ma gdzieś przebicia na kablach, czy czegoś z fajką/cewką zapłonową ; ) zobacz czy może nie nalałeś jakiegoś zasyfionego paliwa. Ja kiedyś nalałem takiego jak by "rozcięczanego" bym to nazwał i moto szarpał. Kup denaturat i wlej tak 200ml. do benzyny jeżeli masz zasyfiony bak.
Ostatnio zmieniony ndz 30 cze, 2013 przez Shark, łącznie zmieniany 1 raz.

Dawid35892
Majster
Majster

Postautor: Dawid35892 » wt 02 lip, 2013

Rozwiązany do zamknięcia :)

Wróć do „Pomoc”