• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Stukające zawory.

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
razor500
Specjalista
Specjalista

Stukające zawory.

Postautor: razor500 » śr 22 maja, 2013

Cześć. Mam taki problem, że stukają mi zawory. Słychać to najbardziej jak na zimnym silniku dodaje się gazu, bo na wolnych nie słychać. Po 1-2 minutach cichną, chociaż czasami na ciepłym silniku też je słychać, ale cichutko. Czym to może być spowodowane? Już 2 razy je ustawiałem i dalej jest to samo, a nie ustawiałem ,,na oko" tylko szczelinomierzem na 0,05 ssący, a wydechowy 0,07mm, chociaż jak za drugim razem ustawiałem, to na obu dałem luz 0,05mm. Oczywiście zawory zawsze ustawiam na zimnym silniku.

Awatar użytkownika
Billy Corgan
Specjalista
Specjalista
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Stukające zawory.

Postautor: Billy Corgan » czw 23 maja, 2013

0.05 i 0.07 to powinny być niemal niesłyszalne.. Ja mam 0.10 i 0.15 i ledwo je słyszę <rotfl> , no ale mój porąbany silnik grzeje się jak koreański dyktator na widok obamy więc.. <rotfl>
Może coś innego hałasuje? Na pewno z okolicy głowicy ten hałas?

razor500
Specjalista
Specjalista

Re: Stukające zawory.

Postautor: razor500 » czw 23 maja, 2013

Raczej ten dźwięk pochodzi z głowicy. Jeszcze dodatkowo od kilku dni silnik mi chodzi tak jakby miał ssanie włączone tzn. szarpie przy przyspieszaniu, chwilę się zastanawia po odkręceniu manetki itp. Gaźnik już ustawiałem i kolor świecy jest odpowiedni"(jasny brąz) Już nie mam siły do tego silnika. Błagam doradźcie co robić.

Wróć do „Pomoc”