chciałem zamontować do benzer yankee termometr temperatury oleju i nie wiem gdzie go zamontować. szukałem w necie coś na temat ale tylko to znalazłem: http://brasner.pl/sklep/pl/p/Termometr- ... a-LCD-/658 ale nie wiem gdzie sondę zamontować. z góry dzięki
Ostatnio zmieniony czw 20 gru, 2012 przez szkudnik4, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz wywiercić dziurę w bagnecie i tam wsadzić albo do cylindra przyłożyć.
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg
Ja miałem w bagnecie i strasznie przeszkadzał kabel przy sprawdzaniu poziomu oleju. Ja myślę że najlepszym rozwiązaniem jest zrobić w bocznej pokrywie, jak dobrze pamiętam to carlos tak miał zrobione.
Ostatnio zmieniony czw 20 gru, 2012 przez michal14, łącznie zmieniany 1 raz.
Po prostu byś miał temperaturę cylindra czy tam głowicy, będziesz widział, czy przegrzewasz, czy nie.
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg
Nie ze względu na to że masz olej potem ścianka z aluminium i dopiero czujnik w obudowie z czegoś i masz straty. Najbardziej prawidłowy pomiar będziesz mieć w tedy jak czujnik będzie miał styczność z olejem. Pamiętaj że silnik u nas jest chłodzony powietrzem i olejem, a jaka temperatura oleju taka silnika.
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22 60 tys km i dalej się kręci
Ich brauche Geld für Gasolin Explosiv wie Kerosin Mit viel Oktan und frei von Blei Einen Kraftstoff wie Benzin! Gib mir Benzin! R+
Ja bym karter nawiercił, nagwintował i w śrubie jakiejś dziurę zrobił tam sonde, zalepił wszystko elegancko i by się wkręcało Wtedy to fuszerki by nie było