• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Licznik

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran
Pojazd: CBF 500

Licznik

Postautor: Dominxd » wt 03 lip, 2012

Witam w moim junaku 901 od niedawana mam pewien problem,mianowicie na każdym biegu licznik pokazuje do danej prędkości i dalej nie chce (choć moto się rozpędza) przy czym obrotomierz pokazuje różne obroty (na 3 biegu przy 50km/h mam 11k obrotów,a przy 55 6k -,-) dokładnie wygląda to tak na 1 biegu licznik pokazuje do ok. 25km/h po czym wskazówka nie idzie dalej,wbijam 2 bieg i wskazówka idzie do 40-45km/h po czym znowu staje,wbijam 3 i wskazówka idzie do 50-55km/h, na 4 biegu średnio koło 60km/h się zatrzymuje (zawsze czuć że motor jedzie więcej) Jest jeszcze jeden szczegół,gdy np na 2 biegu mam te 40km/h i dalej go piłuje do końca to nagle wskazówka idzie do 70km/h i dalej,to samo jest w przypadku 3 biegu. Wczoraj sprawdzałem 4bieg ze sporej górki,licznik pokazał tylko 70km/h a silnik mało z ramy nie wyskoczył...co może być nie tak? sprawdzałem czy wszystko podłączone itp

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Licznik

Postautor: ZiomeK » wt 03 lip, 2012

Dobrze dokręcona linka do koła i do licznika?
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran

Postautor: Dominxd » wt 03 lip, 2012

Ziom97, z tą linką właśnie różnie bywa,tzn.lubi się odkręcać przy kole,ale sprawdzałem i raczej dobrze siedzi

[ Dodano: |3 Lip 2012|, o 22:34 ]
pozatym ten problem zrobił się niedawno,wcześniej było ok. Tylko ostatnio jezdziłem na fuul że np na 2 biegu do 60 ciągnął i tego dnia tak zaczął wariować

Awatar użytkownika
StreetoOo
Weteran
Weteran

Postautor: StreetoOo » wt 03 lip, 2012

Licznik dostaje wibracji. Więc moim zdaniem może być słabo dokręcony do ramy. Spróbuj po podkładać jakieś gumy między zegary a ramę :D Powinno to pomóc ;) ale najpierw sprawdź czy dokręcony :)
Pozdrawiam LwG

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran

Postautor: Dominxd » śr 04 lip, 2012

licznik raczej trzyma się dobrze,w ogóle tak momentalnie zaczęłyby mu przeszkadzać wibracje? ponad 1200km nie było problemu... pozatym na 3 biegu przy 55km/h wcale nie są takie duże wibracje,a wskazówka za ch*ja nie chce pójść dalej :/

Awatar użytkownika
Tłoku
Weteran
Weteran

Postautor: Tłoku » śr 04 lip, 2012

Tobie może sie wydawać ze Licznik Sie dobrze Trzyma.. Ja mam Tak ze jak Piłuje Na 3 to potrafie nawet licznik zamknac a jak wbije 4 to wskazowka spada na 65km/h..

Wróć do „Pomoc”